Gotovo i kod mene.Urađen jedan deo parcela.Drugi ne može jer je kukuruz prerastao i lomi se.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I kod nas u Sumadiji moze biti lep kukuruz, za svaku pohvalu. Slican je i moj, samo sto cu jos jednom da spartam i da ubacim jos 100-150 kg AN po ha.Gotovo do berbe. Moralo je sve da bude mnogo drugacije do sada,i da je ova operacije pre makar 10ak dana zavrsena, ali sta je, tu je.
Ja nisam bas finansijski nesto, ali uvek se trudim da ispadne sve kako treba. Ja pre setve nista nisam razbacao. Prihrana prva u prasac 150kg, sada cu i drugu prihranu u prasac ponovo od 100-150kg AN-a. Isprskan je Siran+Motikan+Tarot 25 (Tiger 25 od). Efekti prskanja su jako dobri. nemam travku u njivi.Mora da se radi, i mora da se ulaze, shodno mogucnostima. Sad ce Vojvodjanima ovo cudno da zvuci, ali nasi ljudi ovde masovno seju kukuruz bez ikakvog djubrenja, da ga ne isprskaju, i onda pod prasac 2 kila uree. Posle se ispred prodavnice cude kako im je rodilo jedva dve tone, psuju, kude, i pricaju kako nema racuna da se radi..
Mora da se radi, i mora da se ulaze, shodno mogucnostima. Sad ce Vojvodjanima ovo cudno da zvuci, ali nasi ljudi ovde masovno seju kukuruz bez ikakvog djubrenja, da ga ne isprskaju, i onda pod prasac 2 kila uree. Posle se ispred prodavnice cude kako im je rodilo jedva dve tone, psuju, kude, i pricaju kako nema racuna da se radi..
Drugacija je sitacija kod nas nego u Vojvodini,prvo je zemlja izuzetno losa da kazemo da je upropascena zbog loseg djubrenja zadnjih 20-25 godina,sve se manje baca vestaka plus upropasten stocni fond pa nema stajnjaka a to brdska zemlja trazi zbog humusa i sve se to nakupi jedno na drugo i nakraju nema nista a za to je kriva drzava jer za nju mi ne postojimo tih 20-ak godina.Razumem te ljude,razocarali se i prepustili slucaju.....Mora da se radi, i mora da se ulaze, shodno mogucnostima. Sad ce Vojvodjanima ovo cudno da zvuci, ali nasi ljudi ovde masovno seju kukuruz bez ikakvog djubrenja, da ga ne isprskaju, i onda pod prasac 2 kila uree. Posle se ispred prodavnice cude kako im je rodilo jedva dve tone, psuju, kude, i pricaju kako nema racuna da se radi..
... i loše seme
U pravu si u potpunosti. A uskoro ce ti koji su se prepustili slucaju poumirati, a njihovi unuci ce zemlju prodati...Drugacija je sitacija kod nas nego u Vojvodini,prvo je zemlja izuzetno losa da kazemo da je upropascena zbog loseg djubrenja zadnjih 20-25 godina,sve se manje baca vestaka plus upropasten stocni fond pa nema stajnjaka a to brdska zemlja trazi zbog humusa i sve se to nakupi jedno na drugo i nakraju nema nista a za to je kriva drzava jer za nju mi ne postojimo tih 20-ak godina.Razumem te ljude,razocarali se i prepustili slucaju.....
Tacno,moj drugar a i komsija je radio,radio,sve teski robijaski poslovi da bi stekao,para sve manje i manje,losa zemlja nema tu nekih prinosa,digao ruke od svega i prepustio slucaju,polako prodavao sto je stekao da bi ziveo jel nije imao posao u firmi,nije imao ledja.Mucenik razbole se i umro je pre 10 dana u 42 godini zivota,nije mrava zgazio.Niko ispred njega,niko iza njega,majka ga sahranila.
- - - - - - - - - -
U pravu si u potpunosti. A uskoro ce ti koji su se prepustili slucaju poumirati, a njihovi unuci ce zemlju prodati...
Protestovali bi ali,smo sad bas u poslu oko vrsaja.Neka tamo u Decembru.Sta bese rece neki dan jedan strani dipolamata - "Ja se cudim kako kod vas poljoprivrednici ne protestvuju".