Gotovo i kod mene.Urađen jedan deo parcela.Drugi ne može jer je kukuruz prerastao i lomi se.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I kod nas u Sumadiji moze biti lep kukuruz, za svaku pohvalu. Slican je i moj, samo sto cu jos jednom da spartam i da ubacim jos 100-150 kg AN po ha.Gotovo do berbe. Moralo je sve da bude mnogo drugacije do sada,i da je ova operacije pre makar 10ak dana zavrsena, ali sta je, tu je.
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja nisam bas finansijski nesto, ali uvek se trudim da ispadne sve kako treba. Ja pre setve nista nisam razbacao. Prihrana prva u prasac 150kg, sada cu i drugu prihranu u prasac ponovo od 100-150kg AN-a. Isprskan je Siran+Motikan+Tarot 25 (Tiger 25 od). Efekti prskanja su jako dobri. nemam travku u njivi.Mora da se radi, i mora da se ulaze, shodno mogucnostima. Sad ce Vojvodjanima ovo cudno da zvuci, ali nasi ljudi ovde masovno seju kukuruz bez ikakvog djubrenja, da ga ne isprskaju, i onda pod prasac 2 kila uree. Posle se ispred prodavnice cude kako im je rodilo jedva dve tone, psuju, kude, i pricaju kako nema racuna da se radi..
Mora da se radi, i mora da se ulaze, shodno mogucnostima. Sad ce Vojvodjanima ovo cudno da zvuci, ali nasi ljudi ovde masovno seju kukuruz bez ikakvog djubrenja, da ga ne isprskaju, i onda pod prasac 2 kila uree. Posle se ispred prodavnice cude kako im je rodilo jedva dve tone, psuju, kude, i pricaju kako nema racuna da se radi..
Drugacija je sitacija kod nas nego u Vojvodini,prvo je zemlja izuzetno losa da kazemo da je upropascena zbog loseg djubrenja zadnjih 20-25 godina,sve se manje baca vestaka plus upropasten stocni fond pa nema stajnjaka a to brdska zemlja trazi zbog humusa i sve se to nakupi jedno na drugo i nakraju nema nista a za to je kriva drzava jer za nju mi ne postojimo tih 20-ak godina.Razumem te ljude,razocarali se i prepustili slucaju.....Mora da se radi, i mora da se ulaze, shodno mogucnostima. Sad ce Vojvodjanima ovo cudno da zvuci, ali nasi ljudi ovde masovno seju kukuruz bez ikakvog djubrenja, da ga ne isprskaju, i onda pod prasac 2 kila uree. Posle se ispred prodavnice cude kako im je rodilo jedva dve tone, psuju, kude, i pricaju kako nema racuna da se radi..
... i loše seme![]()
U pravu si u potpunosti. A uskoro ce ti koji su se prepustili slucaju poumirati, a njihovi unuci ce zemlju prodati...Drugacija je sitacija kod nas nego u Vojvodini,prvo je zemlja izuzetno losa da kazemo da je upropascena zbog loseg djubrenja zadnjih 20-25 godina,sve se manje baca vestaka plus upropasten stocni fond pa nema stajnjaka a to brdska zemlja trazi zbog humusa i sve se to nakupi jedno na drugo i nakraju nema nista a za to je kriva drzava jer za nju mi ne postojimo tih 20-ak godina.Razumem te ljude,razocarali se i prepustili slucaju.....
Tacno,moj drugar a i komsija je radio,radio,sve teski robijaski poslovi da bi stekao,para sve manje i manje,losa zemlja nema tu nekih prinosa,digao ruke od svega i prepustio slucaju,polako prodavao sto je stekao da bi ziveo jel nije imao posao u firmi,nije imao ledja.Mucenik razbole se i umro je pre 10 dana u 42 godini zivota,nije mrava zgazio.Niko ispred njega,niko iza njega,majka ga sahranila.![]()
- - - - - - - - - -
U pravu si u potpunosti. A uskoro ce ti koji su se prepustili slucaju poumirati, a njihovi unuci ce zemlju prodati...
Protestovali bi ali,smo sad bas u poslu oko vrsaja.Neka tamo u Decembru.Sta bese rece neki dan jedan strani dipolamata - "Ja se cudim kako kod vas poljoprivrednici ne protestvuju".