Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako je krenulo meni ce drugi da seje kukuruz jer sejalicu nisam uspeo remontovati,em me metal.strugar zavlaci a i sto je do sad radio nije uradio kako treba pa isle prepravke a tek sto mi je jedan clan foruma iz B.Palanke utero sejalicu koja je na oko jako lepa a u sustini za otpad,sve sto je rekao slagao 100%,nema veze i za to ima resenje....Ima srece sto sam majstor pa od nicega napravim novu stvar inace neko bi ga vec jurio,prepoznace se doticni.

Uzeo sam 8 vreca as72, 5 vreca pako i 3vrece pionira p0725 posejacu ga oko 10 aprina i sve na 25cm razmaka pa cemo videti. Zaorao sam 150 kg jesenas 3x15 kutina i bacicu sada jos 120 kg urea pancevackau po lancu. Jedino sam u dilemi jos da li da ga tretiram prestizom posto je seme tretirano sonidom, bifenicus i force...

Послато са GT-I8260 уз помоћ Тапатока

Uzeo sam 8 vreca as72, 5 vreca pako i 3vrece pionira p0725 posejacu ga oko 10 aprina i sve na 25cm razmaka pa cemo videti. Zaorao sam 150 kg jesenas 3x15 kutina i bacicu sada jos 120 kg urea pancevackau po lancu. Jedino sam u dilemi jos da li da ga tretiram prestizom posto je seme tretirano sonidom, bifenicus i force...

Zasto 4 u metar kolega?, i po meni nemas potrebe dodatno tretirati seme posto je vec zasticeno,bacanje para.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Zasto 4 u metar kolega?, i po meni nemas potrebe dodatno tretirati seme posto je vec zasticeno,bacanje para.

Nemam hrabrosti za cescu setvu jer racunam da ce opet biti jaka susa pa lakše ce opstati redji nego da je cest, jer su se redji prosle godine bolje pokazali. Nije problem dobra godina, svaki ce biti dobar, ali u susnoj mislim da pored semena kljucna je i gustina setve...

Ti kolega najbolje znas svoju zemlju, ja sam prosle najredje isao na 21 i nisam uopste video razliku izmedju mojeg i redjeg sklopa.

U dobroj zemlji moze i dobra gustina setve a na primer kod mene moze jedino kada je kisna godina a suprotnom nema nista,sve izgori tako moramo da sejemo na nekih25-30 cm ako bude dobra godina bude bar dobar i klip sa 300-400 grama zrna pa se nakupi nesto.najvise bih voleo da spakujem 70000 u hektar ali to nemoze svuda.Svaki deo Srbije je prica za sebe,verujem da svi ljudi znaju zasto seju 3ili 4 u metar svako normalan zna da velika gustina daje prinos ali ne svuda vec tamo gde postoje uslovi za tako nesto.

Jutros u pola 8 merena temparatura zemljišta, između 12 i 14 stepeni...

Sutra krećemo u setvu...

@sale ratar NS izgleda dobio KRTS :osmeh: Mogao si mu dati još jednu šansu bar na jutro-dva .....
Kod mene će NS 6102 samo na par jutara i dosta.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh