Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Treba mu oko 6 meseci od dana sejanja do dana berbe.Sve zavisi kakva bude godine,ako je kisna treba mu i malo vise a kod suve drasticno se skracuje.

Gledali žena i ja poljoemisije i ove reklamne materijale i na kraju žena odlučila koji hibrid sejemo ove godine.Odluka pala na BC Klipan +.Hoće žena klipana pa to ti je,a ja šta ću,prihvatio,samo da bude mira u kući!Čitala u prospektu da raste i do 30 cm.

Gledali žena i ja poljoemisije i ove reklamne materijale i na kraju žena odlučila koji hibrid sejemo ove godine.Odluka pala na BC Klipan +.Hoće žena klipana pa to ti je,a ja šta ću,prihvatio,samo da bude mira u kući!Čitala u prospektu da raste i do 30 cm.
Aco,ubaci jos koju africku sljivu u sklop da se bolje oprasi:haha:

Ljudi,ja vama ozbiljno o mom planu setve kukuruza,a vi terate šegu sa starijim čovekom.Kažu da je ta šljiva skupa i da se može kupiti 100 kg kukuruza,naročito sad kad je pala cena,za tu jednu šljivu.Lakše mi je da kažem da me boli glava a ostaje mi dva džaka kukuruza.Treba biti praktičan i ekonomičan,takva su vremena.

Ja ove godine najverovatnije sejem samo ZP 606 i BC Pajdas.

Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2
Kod mene se nisu nesto pokazali BC hibridi,svako se zalio pogotovo na Pajdas(pricamo o ljudima koji su ozbiljni) a takvo misljenje ima i ichbinmilan,kaze da je sejao i nije zadovoljan.Naprimer BC su strasno dobri po ravnici,Macva,Srem...Vojvodina....
Ja sam razmisljao o njima ali sam ipak odustao,uzeo sam Zonu za probu.

Probaj komso,javi kakva je situacija.

A ja uzeo pajdas da probam,valjda ce da rodi lepo, on ranije zavrsava, ako bude susa trebalo bi da ga bude.

Kod mene se dosta seje BC pogotovo Pajdas, i bas su zadovoljni na njega. Ako ga uzmem icice najverovatnije na 22 cm.

Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2

Kod mene je uvek dobar a hvale ga i ostali iz sela koji su probali.Od sledeće godine radim ogled a možda i distribuciju semena OS hibrida pa ćemo videti šta oni kažu.

od OS drava 404 je najbolji, i prošle godine probao 499, isto dobar, 596 ima jako velike klipove, i dobar za branje u klipu......inače od OS grupa 400 mi najviše odgovara, i bolji su od BCa, to je sigurno

Takodje sam cuo da je OS daleko iznad BC.

Koji je trenutni status domacih instituta za seme NS,ZP,PKB,Kragujevac?Privatizovano,restruktuiranje,stecaj....U cijem su vlasnistvu?

Možda nekoristi herbicide ako je organska poljoprivreda u pitanju ili nešto drugo, pre jedno 3-4 godine sam čuo za nekog Amera koji je tako palio soju navodno je postigo prinos oko 10 t po H , pisalo se nešto o tome na ovom forumu mislim da je kolega Momosaric pisao o tome.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh