Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakvi zeleno, prezrelo, sreća pa Burgoin ima mogućnost da kupi zrno pa je sve što se okomilo došlo kući. Sve sam to samljeo u najlonske vreće, bilo nešto preko jedne tone.

llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

Poslednja izmena:
Bracala ne pali se,niko te ne proziva ovde..samo sam te pitao da znam i ja to isto da uradim ako mogu..niko ti nije spomenuo baba vangu i cini i gatanje nego cigancicu i sex sa njom-blagosiljanje-..znas da kazu da kad prevrnes cigancicu imas 7 godina srece..opusti se malo..

Ima ovde itekako laznih prinosa ali ko god da laze laze sebe.Nerazumem zasto nije moguce da na nekih 60ari rodi 9-10t kukuruza? matematicki izgleda veoma prosto i svakako moguce na primer 40000 klipova po 250grama daju 10t. moj kukuruz ove godine meri preko 300grama u proseku jeste redji ali bice prinos od nekih 8-9t h u klipu njiva 6klasa znaci sve jeste samo njiva nije. Na dobrim parcelama kukuruz moze da rodi mnogo ako se poklope sve kockice nemora da se zatrpa vestackim djubrivom.pre 5-6 godina imao sam Kermes njiva tacno 37ari nabrao sam dve prikolice ljutomerke sa dublim stranicama to je negde oko 11kubika ili u prevodu oko 5500kg klipa to mi je ujedno i najbolji prinos a bez obzira sto sam amater svoje njive radim kvalitetno a ulazem koliko mogu.Kod mene u kraju ljudi i neznaju koliko neznaju i koliko im je kukuruz tanak.Pre tri dana bio sam kod tasta obrao je hektar ipo bilo je oko 12t u klipu i sad jedna pprikolica puna do vrha oko 5.5kubika,kaze onaj sto bere, jedan dedica stariji iskusan domacin koji misli da zna a nezna,kaze on meni znas koliko ima ovde u prikolici ja rekoh neznam, 5tone najmanje.sta da mu kazem? 2.5, pa da se svadjamo. eto tako se racuna prinos u mom kraju a u decembru se kupuje kukuruz za stoku.

Nista nije cudno ove idealne godine . Ja vjerujem u taj prinos , evo neki dan sam imo skoro 15t po ha suvog zrna , a tek mi dolaze parcele favoriti gdje moze biti slicno a mozda i vise . Presudne su padavine a i novi hibridi su sve bolji.

AS 73 sejan 21.04,po meni jako los hibrid,bice za branje u novembru.

14v2xpw.jpg

I hibrid Bosko Buha mislim da je pun pogodak,naliveno zrno do vrha,prava bomba menju hibridima:haha:

6h82np.jpg

Ako mislis na ovaj raspored zrna to je do hibrida samo sto na slici u katalogu nisu bas tako slikali ali se vidi da je sklon ovakvom razbacanom zrnu.Da sam znao da je ovako nebi ga sejao.
Prskan je samo jednom Talisman i Oceal-dikamba.Dobio 300kg KAN/h,nicanje jadno,fazani radili razredjivanje.Sipao sam u 3 baterije 73-ku a u jednu NS6010,Ovaj NS vislji za pola metra i ima negde i po 2 klipa i jako lepi klipovi,a ovaj AS73 jako nizak a u katalogu sasvim drugacije pise.

elef14.jpg

Meni fazani isto radili ove godine ojadili na jednoj parceli, ali nisu planski razredjivali, nego dohvatili vrstu, pa teraj redom. Po 15-20 metara nema biljke u nicanju, samo rupice. :osmeh:

Meni su ovu njivu unistili,kao sto kazes uhvate red i samo vadi,od hektar kukuruza ostalo je 60 ari,mislim da su ojadili 25% a 15% je lose nicanje AS-a.

Prosto neznam sta da sejem na prolece u tu njivu,sad ih ima sacuvaj boze.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh