Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Potrebna pomoc iskusnijih kolega,zaorao sam jesenas 200kg/ha map 12-52 i sad razmisljam da li ici predsetveno sa 200kg uree pa u spartanju dodati 150 kg san ili ici predsetveno sa 100kg 6-12-24 + 100kg uree,pa kasnije u spartanju dodati jos 100-120kg uree?
Pa po mome ako bacis jos 200 kg ureje netreba ti vise nista,gledaj malo i sa investicione strane,mozes ti da bacis koliko hoces al dal ce se isplatiti onda

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk

Kompletirano seme danas. P9241 za zrno, 555 i P0837 za branje i Helen za silažu.

000223dd4a7ed511472b3c8c90783bdc.jpg

9b767768295b5cee5257f0e5b1699ef0.jpg

Uzeo danas da zasolim kuruze predsetveno. Cena 39,80 kila.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Ocekujem sa takvim djubrenjem bar 8t ha prinos zrna:osmeh:
Puno toga zavisi od kise i kakva je zemlja i proslih godina sta si bacio, ja bacam pre oranja 200kg i ureje 200kg a prosle i predprosle godine imao sam prinos od 70 metara u zrnu kukuruza po jutru al imao sam srece jer pala kisa bas kad je trebalo

Puno toga zavisi od kise i kakva je zemlja i proslih godina sta si bacio, ja bacam pre oranja 200kg i ureje 200kg a prosle i predprosle godine imao sam prinos od 70 metara u zrnu kukuruza po jutru al imao sam srece jer pala kisa bas kad je trebalo

Prosle godine je islo 200kg uree i 200kg kan,ranije ne znam nisam radio ja tu zemlju,prosle godine je prosek bio oko 7t ha,ali bilo je i loseg nicanja,sejano sve na prolecnom oranju,malo kasnija setva je bila... Zemlja je kraj morave jednim delom,a ostalo je na malo tezoj ali plodnoj zemlji...(Ne znam koje su klase u pitanju,)..

Mislim da nisu sa Force jer bi morali imati zasivenu etiketu kao sto ima i Sidzenta i Agrimax.Nesto drugo je u pitanju,a sta???

Sta mislite o Bc 532 i 574??

Tacno,vidis to mi promaklo:osmeh:

E sad ono drugo pitanje koji izabrati.Kod nas se pajdas jako lose pokazao.Mozda bih probao 532 ili 574 ili mozda Klipan.Nesto citam i slabih informacija ima.

Ja ne sejem njih, ali prosle godine je posejao jedan moj rodjak Ridjan na jednoj parceli od 80a za probu. Video sam ga u julu nije izgledao lose, ali on kaze da mu se vise svidja ZP 606 i za nijansu mu je bolje rodio a parcela je bila u istom potezu gde i Ridjan uz istu agrotehniku. E sad koliki je bio prinos ne znam, jer jos nije okrunio a i sve mu je pomesano u kosu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh