Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bio danas u apoteci i nudi mi prodavac za mačvansku zemlju 4 klasa,ima malo i peska,da uzmem Agrimax Zeros za vršidbu u zrnu,zaprašen,dobra klijavost... tri setvene jedinice na 24 za1,1 ha po 3.800.Da li ga je neko koristio do sada?

Voliš da eksperimentišeš ili imaš dobra iskustva sa Agrimax hibridima?

Kukuruz nisam sejao nekoliko godina,samo pšenica i soja, pa zato pitam koji da uzmem od ranijih hibrida a za vršidbu u zrnu jer odmah nosim u silos.Zemlja sa 2% humusa malo kilavija,nikako nesmena 19 cm iako sam jesenas bacio malo 6-24-12 i sad planiram Ureu a u špartač i KAN.

Od agrimaksa bi uzeo samo zonu kao rani hibrid.Citajuci iskustva ovde a i u prici sa ljudima samo taj hibrid od njihovih ranih vredi paznje.

Kukuruz nisam sejao nekoliko godina,samo pšenica i soja, pa zato pitam koji da uzmem od ranijih hibrida a za vršidbu u zrnu jer odmah nosim u silos.Zemlja sa 2% humusa malo kilavija,nikako nesmena 19 cm iako sam jesenas bacio malo 6-24-12 i sad planiram Ureu a u špartač i KAN.
ZP 434 zivotinja od hibrida,nije rekorder ali izgura prinos u najgoroj njivi,sa losim djubrenjem. Ako je dobra godina poveca klip i nadomesti redak sklop na 22cm koji ja obicno sejem.

434 je dobar,kod nas je jos uvek atraktivan uz pozni 704.Interesantno je da 434 uvek ima krupno seme,sto nije odlika hibrida iz ranije grupe zrenja.Mislim sve to nemora da znaci.

Prosle godine sam sejao Pionir Singentu i nas ZP 434.Svi su polegli od kosave i Singenta made in France i pionir i zp 434.Nisam merio na vagama pojednicno postp nisam imao tu mogucnocnost ali,stranim bih jedino dao prednost u otpustanju vlage,inace po svemu drugom Zp im parira.

Ogled instituta Tamis 2015 godine.
ndq4aq.jpg
[/IMG]
2dw6nfo.jpg
[/IMG]
i4e9s1.jpg
[/IMG]

Ima jos dosta toga,i ogled repe npr.... :ppozdrav: Samo kao i u postu za suncokret, ovde nema glavnog ( Pionnera)...

Slobodno tek su tu domaći u vodstvu :osmeh:
Nismo u vodjstvu, ali je nora bila bolja od tibora, tilmana, pirane, senatora, marianke i eduarde, a kada se uzme u obzir cena SJ na nivou sa kunderom, fredom, neutrinom i bossom. Te sorte drže preko trideset odsto tržišta repe u Srbiji. Da je meni deset odsto tržišta, mogao bih da uložim taj novac u obnovu i akreditaciju laboratorije, gde bi svi mogli da provere sadržaj šećera i urade analize korena. No u svakom slučaju bolje da domaći Instituti propadnu, a stranci će nam pomagati kao i do sada. Da ne pričam o digestijama od 10 procenata u 2014. godini sa tim renomiranim sortama. Pozdrav.

Mala pomoc mi treba, sta sejati tj ostala nedoumica dal DKC6101 ili PIONEER p0725 ?, idem u nabavku kasnije i ne mogu da se odlucim nikako. Ostalo mi samo za tu parcelu da se odlucim.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Bio sad u meteoru, i p0725 nema deklaraciju, a ove sto sam gledao od raznih kuca sve je seme od 2013 i 2014, ni jedno nisam video proslogodisnje seme, sa tim da su aqua max iz inostranstva a ostali iz srbije i doradni centar Novi Beograd.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Drugar je uzeo 0725 2014. proizvodnja. Moguce da se prodalo sto je bilo friskog semena.

Cuo sam da je pionir imao i iz 2013 nesto, mislim da se prvo prodaju te starije sj, inace ja uvek uzmem i veliku deklaraciju, a i posejem za probu 10 ak zrna.
Do sada je bilo ok, nikne 10 od 10, jdino imam v52 iz 2014, niklo 4 od 10 pa sam ponovio probu, na velikoj deklaraciji je 94-95 klijavost

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh