Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svako najbolje poznaje svoju zemlju. Ja imam zemlje gde mogu da sejem na 21 cm, a imam i zemlje gde ako se poseje na razmak manji od 28 cm i ako upekne susa, u toj situaciji radi tarup. Prosle godine sam na ravnicarskoj zemlji imao oko 7 tona po hektaru, a na brdu izmedju 2 i 3 tone.

Mnogi na forumu ne znaju sta su brdoviti tereni i losa zemlja. Ali i tu ljudi zive, bave se stocarstvom, moraju sejati kukuruz. Samo na zaboravimo da su na takvim parcelama manja ulaganja, o razlici u zakupu da ne govorimo. Tako da je 6 tona po hektaru sasvim solidan prinos na takvim njivama, jer je i kukuruz skuplji u odnosu na Vojvodinu. Cena u apotekama je sada 22 din.

Mnogi misle kada neko iz tvog i tebi sličnog kraja napiše da ima 5 klasu zemlje da je ta klasa ista kao u Sremu,Banatu ili Bačkoj ali to nema nikakve ni blizu veze a podsmevanje je ovde na forumu koliko sam primetio neizostavna agrotehnička mera.

Ja vas pitao ljudi ozbiljno,a vi terate šegu sa starijim čovekom.Em ušao u 57. godinu života em mačvanski rekorder u proizvodnji pšenice.

Je.o mater, dal su bre ovi normalni.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Zato je promoter Perica jesenas na skidanju ogleda ponudio semenski kaze ostao od 2015 godine nesto extra povoljno.
Takodje su me i zimus zvali da ponude neki strani poznata marka crvene vrecice za nekih 20e maximalno da je kostao.

A na TV emisijama sve rekorderi,svaciji hibrid zauzima 30-50% povrsina i sve je rasprodato,jos par vrecica ostalo.

Je.o mater, dal su bre ovi normalni.

Ima tu materijala za forum do sutra,poznatih marki a i domacih iz 2010,2011,2012,pa kad se setim proslogodisnjih deklaracija,strasno,strasno.I sam sam sejao stara semena,morao sam da probam(bilo je jace od mene:osmeh:) ali to je podrazumevalo rizik i prikladnu cenu takvom riziku.
Ako ste zapazili,trenutno stanje je ne samo u sferi semena,tu je i djubrivo,hemija,gorivo i prateci materijali,samo jasi seljaka a mi cutimooooo....pa kad nesto napisem,mnogi me kritikuju kao da im cvece cveta u poljoprivredi.

Sve dok postoje ovce,sisanje je neizbezno:ppozdrav:

Ja obracam paznju na deklaracije, ako je staro seme ne uzimam. Ali bar kod mene vecina niti gleda niti uzima iste.

Vase misljenje: Kupio bi Pionir f 38 ali nemogu naci seme iz 2015 (pretpostavljam sto je stari hibrid) uglavnom je seme iz 2014 dali ga uzeti ako je klijavost dobra 95 ... Treba mi 23 kese ili da trazim neki drugi hibrid za vrsidbu

Kako vam se cini ovo seme.
1_58319462_Fotografija3208.jpg

Vase misljenje: Kupio bi Pionir f 38 ali nemogu naci seme iz 2015 (pretpostavljam sto je stari hibrid) uglavnom je seme iz 2014 dali ga uzeti ako je klijavost dobra 95 ... Treba mi 23 kese ili da trazim neki drugi hibrid za vrsidbu

Što ne uzmeš P0423 to je naslednik f38 a seme je iz 2015god

Ja ove godine sejem sve pionir a pola semena je rod 2014. Mislim da je ta godina bila povoljna za proizvodnju kukuruza i nisam se dvoumio ni malo što je staro seme...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh