Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koja je cena zp 606 666? U Temerinu 4100 a na sajtu zp-a 4990. Hteo sam da citiram sliku etikete sa postova od ranije ali nemogu da nadjem,pa me zanim:ukoliko kod resenja o prepakivanju pise br.to znaci da je seme od prosle godine ili kako?

Koja je cena zp 606 666? U Temerinu 4100 a na sajtu zp-a 4990. Hteo sam da citiram sliku etikete sa postova od ranije ali nemogu da nadjem,pa me zanim:ukoliko kod resenja o prepakivanju pise br.to znaci da je seme od prosle godine ili kako?
Stavka br.12 na maloj zasivenoj deklaraciji oznacava resenje o prepakivanju,tacnije ako je seme proslogodisnje i nije prodato a bilo je zapakovano u dzak,znaci morali su da ga otpakuju i ponovo zapakuju i nove deklaracije sa ubelezenom stavkom br.12,ako nista nepise znaci da seme nije prepakivano iz dzakova.
Velika deklaracija formata A4 pokazuje jel seme proslogodisnje ili od pre nove ere,znaci moze da bude prazna stavka br.12 a da je seme staro,stojalo je kod proizvodjaca u rifuzi i nije bilo pakovano u dzakove.U velikoj deklaraciji lepo pise iz koje je godine seme,a koliko sam gledao deklaracije na sajtu Savacoop vecinom je seme iz 2014 godine.

Evo primera
http://savacoop.rs/deklaracije/Kukuruz/ZP/666/2016.06.30. zp 666 part. 965-13.pdf

Poslednja izmena:
Ipak je to što si čuo taj 5830 što Dušan sije provjerio sam .Uglavnom tombola ne gine.

Kod nas su ga sejali do 2012g. i tad je mloge ljude sahranio a do tad je razvaljivao sa prinosom, hoću da kažem da u dobroj godini mu nema premca e sad ko je spreman da rizikuje možda na manje površine pa i sa ređim sklopom u slučaju suše to je na vama, ja slabije sejem te strane hibride ali pratim pomalo šta se dešava tako da ovaj moj komentar shvatite srezervom, što reče kolega Moma "tombola ne gine".

Stavka br.12 na maloj zasivenoj deklaraciji oznacava resenje o prepakivanju,tacnije ako je seme proslogodisnje i nije prodato a bilo je zapakovano u dzak,znaci morali su da ga otpakuju i ponovo zapakuju i nove deklaracije sa ubelezenom stavkom br.12,ako nista nepise znaci da seme nije prepakivano iz dzakova.
Velika deklaracija formata A4 pokazuje jel seme proslogodisnje ili od pre nove ere,znaci moze da bude prazna stavka br.12 a da je seme staro,stojalo je kod proizvodjaca u rifuzi i nije bilo pakovano u dzakove.U velikoj deklaraciji lepo pise iz koje je godine seme,a koliko sam gledao deklaracije na sajtu Savacoop vecinom je seme iz 2014 godine.

Evo primera
http://savacoop.rs/deklaracije/Kukuruz/ZP/666/2016.06.30. zp 666 part. 965-13.pdf
Pod stavkom 12 ili 13??

Taj sa 93% klijavosti slobodno računaj da 10% neće nići i onda ti planiraj sklop, ako seješ na 24cm slobodno ići na 22cm sa tom klijavošću i opet se ko uz krivak desi da kad seješ sejalica poređa 2-3 zrna jedan do drugog neklijavih i eto rupa od 0,5-1m pa ti pobro budi pametan, ovo vam pišem iz iskustva tako da gledajte deklaracije a4 format ili radite oglede naklijavanja ili još bolje u kutije posejati 50-100zrna.
Ta stara ili prepakivana semena (sa lošijom klijavošću) treba da idu jeftinije pa ko hoće da se kocka slobodno (manje si platio manje si i dobio), nemože seme sa 98% klijavosti i energije da bude isto sa onim od 92%.Izvinjavam se ako malo pametujem ali ja tako radim kod mene pošto nesejem pregusto (zbog sigurnosti proizvodnje) ali ono što posejem gledam da i bude približno tom željenom sklopu.

Dkc je genetika za intezivniji vid proizvodnje što podrazumeva i navodnjavanje. Nema šta on da traži na lošijem zemljištu i u suši dokazano i prošle godine,kod nas ga skoro i ne seju možda nekolicina ali te 2012 je ugrobario svakog ko se pouzdo u njega.Kad nas kažu za njega da je kao dobra krava koja daje puno mleka ali zna sve i da prospe,i to je baš tako. Hazarder nisam i ne volim kocku a ko voli nek izvoli.Kao i kolega (iz predhodnog posta) idem na sigurnije prinose ,prosečne što rezultira u lošijim godinama svakako sigurniju proizvodnju.

Znam da nije tema seme kukuruza ali samo jos da pitam da li svaka poljo apoteka treba da ima a4deklaraciju?

Evo ogledno polje ZP instituta iz pticije perspektive,jasno se vidi podeljenost svih hibrida AKO je seme pravo:
33v2g6o.jpg

Kod pionira je ove godine prepakovano seme cest slucaj pogotovo sa starijom genetikom koja je cenovno naj povoljnija.To im bas ne slizi na cast s obzirom na cenu.

Kod nas su ga sejali do 2012g. i tad je mloge ljude sahranio a do tad je razvaljivao sa prinosom, hoću da kažem da u dobroj godini mu nema premca e sad ko je spreman da rizikuje možda na manje površine pa i sa ređim sklopom u slučaju suše to je na vama, ja slabije sejem te strane hibride ali pratim pomalo šta se dešava tako da ovaj moj komentar shvatite srezervom, što reče kolega Moma "tombola ne gine".

Nije ni bilo tog 5830 tada , to je novi hibrid ??

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh