MOMOSARIC
Član
Ipak je to što si čuo taj 5830 što Dušan sije provjerio sam .Uglavnom tombola ne gine.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da, znam, zato I nisam uzeo P1114 i P1537 za koji svi kazu da je cudo, bas zbog straha od suse, gadjao da budu od 500 do 600.
I ja sam gađao ove godine da budu fao 250-450
Stavka br.12 na maloj zasivenoj deklaraciji oznacava resenje o prepakivanju,tacnije ako je seme proslogodisnje i nije prodato a bilo je zapakovano u dzak,znaci morali su da ga otpakuju i ponovo zapakuju i nove deklaracije sa ubelezenom stavkom br.12,ako nista nepise znaci da seme nije prepakivano iz dzakova.Koja je cena zp 606 666? U Temerinu 4100 a na sajtu zp-a 4990. Hteo sam da citiram sliku etikete sa postova od ranije ali nemogu da nadjem,pa me zanim:ukoliko kod resenja o prepakivanju pise br.to znaci da je seme od prosle godine ili kako?
Ipak je to što si čuo taj 5830 što Dušan sije provjerio sam .Uglavnom tombola ne gine.
Pod stavkom 12 ili 13??Stavka br.12 na maloj zasivenoj deklaraciji oznacava resenje o prepakivanju,tacnije ako je seme proslogodisnje i nije prodato a bilo je zapakovano u dzak,znaci morali su da ga otpakuju i ponovo zapakuju i nove deklaracije sa ubelezenom stavkom br.12,ako nista nepise znaci da seme nije prepakivano iz dzakova.
Velika deklaracija formata A4 pokazuje jel seme proslogodisnje ili od pre nove ere,znaci moze da bude prazna stavka br.12 a da je seme staro,stojalo je kod proizvodjaca u rifuzi i nije bilo pakovano u dzakove.U velikoj deklaraciji lepo pise iz koje je godine seme,a koliko sam gledao deklaracije na sajtu Savacoop vecinom je seme iz 2014 godine.
Evo primera
http://savacoop.rs/deklaracije/Kukuruz/ZP/666/2016.06.30. zp 666 part. 965-13.pdf
Ima vajde u neki pesak da turiš, inače kod nas bez fao 500-600 nema priče o nekom ozbiljnijem rodu.
Kod nas u Srbiji na maloj zasivenoj deklaraciji stavka 12 oznacava prepakivanje semena AKO je bilo upakovano u dzakove.A seme kao seme moze biti staro i 3-4 godine,stojalo u refuzi i pod stavkom 12. nema nista.Pod stavkom 12 ili 13??
Kod nas su ga sejali do 2012g. i tad je mloge ljude sahranio a do tad je razvaljivao sa prinosom, hoću da kažem da u dobroj godini mu nema premca e sad ko je spreman da rizikuje možda na manje površine pa i sa ređim sklopom u slučaju suše to je na vama, ja slabije sejem te strane hibride ali pratim pomalo šta se dešava tako da ovaj moj komentar shvatite srezervom, što reče kolega Moma "tombola ne gine".
Nije ni bilo tog 5830 tada , to je novi hibrid ??