Kukuruz 2015

I mi smo danas zavrsili kukuruze. Od ponedeljka krecemo sa sojom.
20150606164058.jpg
20150606183352.jpg

Isti ovakav suncobran i ja imam na spartacu danas kada ga vetar ponese jurio sam ga po njivi ko budala!:haha:

Po njihovoj prici svake godine imaju par slucaja sa semenom koje ne zadovoljava njihove standarde. Ko zna koliko smo puta sejali kukuruze a da nismo znali sa da to nije seme koje smo platili, sa ultra hibridima je zeznuto to sto kad oprskas fokusom nemas nista dok kod ostalih moze da se desi "samo" lose ili nejednako nicanje, zrna koja su se nedovoljno oplodila itd
Nedeljko drago mi je da se sve razrešilo. Nažalost našoj firmi je naneta poprilična šteta, zbog ako mogu da napišem brzoplete reakcije, postavljanja videa i puštanja cele stvari u javnost, a da pre toga nije uspostavljen kontakt sa Institutom. Drago mi je da si sačuvao vreće i da je na osnovu toga skinuta krivica sa Instituta.

Zato i kažem , imam i ja takvog pilota , ne špartam , al kad dodjem kući ko kontrola leta , aj prvo na česmu u dvorištu , pa onda zona za dekontaminaciju pa pod tuš , neda ni ladno pivo da se popije , pa onda ispostavi račun..:cvetic:

Da vam budem posten meni ovo vase pilotiranje u njivama ravnim ko tepsija bas smesno.Sta bi ste radili kod mene,ja mislim da bi od 50000 biljaka na hektar prezivelo 10000 maksimum:osmeh:

Nisi u pravu. Ja dam radio sam pre neki dan ali nije to tako komotno kao kad su dvojica, sad se uopšte ne okrećem. A onako oće i vrat da usine. Nisam sekao ni onako ali je ipak dosta bolje ovako.

Kad se dobro podesi IMT dako da na betonu sve motike stoje u ravni i da prednji tockovi drze dubinu tad je potpuno stabilan. Mada ima ljudi koji na zalost provedu vek sa zategnutim spanerima i odredjivanjem dubine na toplingu,polugama...

Nisi u pravu. Ja dam radio sam pre neki dan ali nije to tako komotno kao kad su dvojica, sad se uopšte ne okrećem. A onako oće i vrat da usine. Nisam sekao ni onako ali je ipak dosta bolje ovako.
Okreces se dok spartas-kultiviras,e sad mi je jasnije zato je vise nego potreban avijaticar.

Pa gledajte snimke od NA vi što špartate sa fergusonima lako je samo preko desnog fara pratite redove 2 brza pun gas i ne treba vam pilot samo teraj da što više uradiš!!!

Kod nas su piloti davno izbačeni. Nekoristim pilota ni na špartaču za 50cm, a kamoli na ovom za 70cm. Nijve su ravne pa se može i bez pilota, a i nije zdravo gutati prašinu sa hemijom.

Ne desi vam se nikad da recimo bude neka velika trava koja je prezivela setvspremac i prskanje, pa kad ju parac odsece da ju pokupi i onda pocne da lomi redove ta masa.

Da ali kad nemas pilota, ne mozes motike da podesis tik do reda. Kod nas ima minimalno prostora do reda useva, i bez pilota bi nemoguce bilo terati, jer i najmanja korekcija volanom odmah bi sekao.

Nazad
Vrh