Kukuruz 2015

Sta bi odradio motivel ??
Sirak do 8 list kuruza(Nikosulforon)
isto kao siran,nikosav i jos puno imena za istu hemiju

Pioneer Colomba setva na 17 cm
a48c7d02303ee904c2bf28d17a1c329c.jpg

7d319fb9f93dbdba211b0e7af788bb33.jpg

a3716267ea110d79ffde38566904d8eb.jpg

4acb67003875a6a60e7d63ba86e14ad4.jpg

Tretirano Adengom

Uzeo zam nikosav i koloseum sa nekim popustom ovih hitnih dva hektara da ospricamo p sta mu bog da

Nemoj da kasnis sa tom Dikambom,do 5-tog lista....

Kod nas u ataru sav kuruz pocrveneo,dal je sortna osobina mada mislim da nije nismo svi isto sejali ili su ladne noci ova dva dana.

I kod nas svi kukuruzi koji su ranije sejani,a sada se nalaze u 5-6 listu su pocrveneli verovatno zbog hladnih noci!

Od dikambe kukuruz može samo da se uvije i uspori rast...još nisam čuo da je pocrveneo...:sta:

Evo ga i moj pionir V52, setva 20.4. do pre neki dan imao normalnu zelenu boju, danas kada sam išao u obilazak vidim da je dobio ekstra ljubičastu boju. Da nije možda to hibridna specifičnost?? Nedostatak fosfora bih isključio jer je sadržaj oko 20 ppm/100 g zemljišta, a i predusev prošle godine je bio pasulj koji je dobio 200 kg/ha Mapa i 500 kg/ha 3x16, a kukuruz pre setve 200 kg/kj uree. Još nije rađen tretman herbicidima. Za koji dan mu sleduje dikamba.

Evo ga i moj pionir V52, setva 20.4. do pre neki dan imao normalnu zelenu boju, danas kada sam išao u obilazak vidim da je dobio ekstra ljubičastu boju. Da nije možda to hibridna specifičnost?? Nedostatak fosfora bih isključio jer je sadržaj oko 20 ppm/100 g zemljišta, a i predusev prošle godine je bio pasulj koji je dobio 200 kg/ha Mapa i 500 kg/ha 3x16, a kukuruz pre setve 200 kg/kj uree. Još nije rađen tretman herbicidima. Za koji dan mu sleduje dikamba.
Hemija nije ,to je malo hibridna odlika,a ima i malko vise azota.U svakom slucaju nemas se zasto sekirati.

I kod mene je takav AS 54.I ja pretpostavljam da nije do hemije,jer je predusev bila psenica.Prskanje posle setve je isto kao i na ostalim parcelama,a kukuruz na tim drugim parcelama nema ovakvu boju.

Mislim da je ladno nocu,opala je temperatura posle Djurdjevdana,isterace zeleno cim se ogreje opet.
Hemija preko lista nije koriscena.On radi,rasti ali,blize korenu menja boju kao kameleon.Moze biti zbog niskih nocnih temperatura koje se kod mene spustale i za po 15 c.Mogu da zamislim koliko je jos padalo pored reke.

Kod mene je kukuruz bledoooo zelen,kao da nema trunku hrane u zemlji a dobio je NP djubrivo kroz sejalicu.Mislim da se gubi vlaga jer je prolecno oranje.

Сејано 17.04.2015:
НС 501, лоша клијавост:
501.jpg

НС 5043 мало боља:
5043.jpg

НС 6140:
6140.jpg

НС 6102:
6102.jpg

ЗП 555, одлична клијавост и старт:
555.jpg

Све сејано на 23цм, прскано Резоном на црно.

- - - - - - - - - -

Да погодим комбинацију на лоту не умем а да потрефим комбинацију три узастопна неклијава зрна то умем:
501-klijavost.jpg

NA, nije od hemiije, prošle godine je pasulj bio organik, motikom smo korove suzbijali.
Slobo ne sekiram se :bravo:

I kod mene je Dekalb poljubicastio, a Pionir N01 ne fali mu nista. Ista njiva. 3 baterije Dekalb, 3 baterije Pionir i tako sejana cela njiva.

Ja bi reko da je kontra ...Ja imam Dekalb zelene je boje a kolegi sam sejao pored mene isti dan isti predusev(repa) Pioneer i taj je ljubičaste boje.:ppozdrav:

Nazad
Vrh