Kukuruz 2015

Predusev je kukuruz. Moguce da sam zamenuo, bas cu proveriti kad budem prskao sutra-prekosutra.

Gde nadje seme Colombe? U prodaji nije bila ni prosle a ni ove godine, sto znaci da je seme verovatno iz najkasnije 2013. Odlicno je nikla. KOd nas je dok smo je sejali davala odlican prinos:osmeh:.
Imao sam u ponudi te stare hibride, pored Colombe, bio je i B23 i Florencija.. Još ove godine ih ima i to je to... Bili po povoljnoj ceni da se očiste zalihe. Ne žalim se, sve je super niklo...
Evo ga i b23, setva na 19 cm...
0530de77dc1c4fcc6eb3b9ac1951c604.jpg

58287b19ebec7d515b61368c191b51a0.jpg

Kukuruzi oprskani juce, Colosseum 0,6l/ha i Talisman 1,2l/ha. Kada je najbolje vreme za spartanje, cekati poslednje trenutke kad moze da se radi ??

Poslednja izmena:
Bio jutros malo u šetnji u polju pa vidim da na dosta njiva na kukuruzu list dobiva neku ljubičastu boju. Koliko vidim nije prskan još dosad tako da nije od herbicida. Šta bi to moglo bit?

Treba da prskam kukuruz protiv korova, planiram kao i psenici i njemu da dam kao prehranu rastopljenu ureu. Koja kolicina je maksimalna za 1ha? I na koliko vode stavljate?

Za kukuruz je maksimalno 6% uree, znači 6 kg na 100 litara vode. Količinu odrediš prema svojoj prskalici, a koliko je max količina ne znam.

Danas kod prijatelja ista parcela F38, V74 i N01. predusev secerna repa. N01 ne fali mu nista, boja odlicna, preostala dva hibrida crveno/ljubicasti. F38 najgore izgleda, V74 ima ljubicastog, ali manje od F38

I ja sam uzeo da probam taj Monson i opicio ogled KWS-a,pa cemo videti kaki je.
Sutra idem po drugi put kuruze,0,5lit/h Nikostoca+0,2lit/h Motikana.

Nazad
Vrh