Kukuruz 2015

Mi baš oćemo krive redove, da nam stane više biljaka, a pošto mi nemamo fensi mašine, neg ove naše šklompocije od Imt-a, sluška je spas da čuješ kad te neko zove na telefon...

Ne mora. Ja vec dve godine ne radim prskanje na crno. Kad god sam ga prskao zemljisnim herbicidima, uvek sam morao ponovo da prskam da bi njiva bila bas cista. Tamo gde nema sirka idem sa talismanom i nesto na bazi dikambe za sirokolisne i to kad je kukuruz u trecem-cetvrtom listu. I njiva cista, bez travke. A gde ima sirka idem sa kvalitetnijom-skupljom hemijom.

Zavisi od tipa zemlje , gdje ima dosta ambrozije , a pogotovo gdje bude koštana , proso , muhari kako ih ko zove tu bi trebalo obavezno prskanje "na crno" jer čekati 3-5 lista može da bude kasno.

Isto tako u težim i uopšte u zemji koja je u ovo doba vlažnija , manje ocjedita tj ima slabu drenažu treba razmišljati o tome :šta ako se u recimo 3, 4 , 5 lista nemogne ući u njivu ode sve u propast , nemojte se kockati ako je takva zemlja.

Evo koja slika iz setve:

2dr9idx.jpg

t7xunm.jpg

Koja je trenutno cena nekog acetohlora i jel ga ima uopste i koja je adekvatna a jeftina zamena

Sigurno da zavisi od zemljista. Svako svoje najbolje poznaje. Ja sam licno isprobavao sve i svasta. Nikada mi se nije desilo da posle prskanja na crno ne treba korekcija.

E sad, ne znam da li je ovaj Adengo stvarno dobar kako se prica, ili je samo jaka reklama... Da li stvarno moze da ceka kisu toliko dugo? Jeste da je skup, ali verujem da je dosta kvalitetan. Uostalom, kao i sva Bayerova hemija.

Uvek prskam posle setve,a pre nicanja.I ove godine cu tako,samo sto razmisljam da li da prskam na crno i jednu parcelu gde je bila lucerka,a koju sam razorao pre oko mesec dana...

Sigurno da zavisi od zemljista. Svako svoje najbolje poznaje. Ja sam licno isprobavao sve i svasta. Nikada mi se nije desilo da posle prskanja na crno ne treba korekcija.

E sad, ne znam da li je ovaj Adengo stvarno dobar kako se prica, ili je samo jaka reklama... Da li stvarno moze da ceka kisu toliko dugo? Jeste da je skup, ali verujem da je dosta kvalitetan. Uostalom, kao i sva Bayerova hemija.
Ne verujem ja u to sve je to danas marketing jel je on taj koji će ga prodati dobra i neverovatno uverljiva priča .Ne kažem nekog dejstva će biti , ako ne dočeka kišu neko izvesno vreme ali pitanje je koliko...

Acetohlorom (nekim ne secam se tacno imena) sam prskao prosle godine sve odmah nakon sadnje (to je na crno vama?), kasnije nisam i bilo je korova, ne extremno ali je bilo... ponovno prskao kasnije nisam jer vremena nisam imao, plus smo sadili jako kasno. Jednostavno mi nema leka sem da probam i ja Adengo ove godine, on ide kada je biljka vec porasla, 3-4 lista?

Inace,najudaljeniju parcelu sam prosle godine isprskao acetohlorom kada je vec nikao kukuruz i tu korova imao nisam uopste

Kasno sam se ukljucio u rad na forumu. Interesuje me da li je neko probao posejan kukuruz a pre nicanja da isprska sa totalom ? to mi je nekako najjeftinija solucija !

Nazad
Vrh