Kukuruz 2015

Inace vlaga pionir u jusu pako 14.5 i ns i zp od 16 i danas 17.5%

- - - - - - - - - -

Sve kod Lazica ove strane hibride sam vrsio jos po suvom a danas zavrsio domace jer sam odustao od branja u klipu.

Ja sam okvirno dogovorio skidanje mog P0725 za petak. Pre kiša je imao vlagu 17.8% a sad nisam merio. Ne verujem da može ići više dole od tog, jer najavljuju zahlađenje od nedelje a to donosi manje sunca a više magle, rose, tonje što baš i neće osušiti kukuruz.

Teško mu spada vlaga, danas bilo sunca i vetra poprilično a vlaga tokom celog dana ista,ni makac dole.Treba da se zaređa 10dana ovakvih kao danas uz sunce i pojačan vetar da bi iole malo spala ,a jutarnje rose mu povrate i to malo što otpusti.

Ovakvi klipovi me posebno oduševljavaju :) :) :)
db7903e57b5de3bc5f881ac1e96ee8b3.jpg

52ff6bf2f9b3dd609eca12952c1f8ebf.jpg

Na 20 redi (18ide u jutro) skinuto 6440kg vlažnog,vlaga 18% to mi je ujedno i najveći prinos za ovu godinu hibrid P0216

Koliko je dovoljno baciti ureje po kj na džombište za razlaganje žetvenih ostataka i da bi sprečio azotnu depresiju?:off_topic:

Teško je rasporediti rasipačem malu količinu uree , stotinjak kila po ha bi trebalo biti sasvim dovoljno . Planiraš li još nešto pod brazdu ? Najjednostanije je koristiti azot iz npk koji već koristiš samo odabrati formulaciju .

Mi smo juce ovrli pionir 1114,na 58 vrsta 11800kg,fali 5 vrsta za 3 lanca.Vlaga 17,9,sejano na 24cm,250kg npk 3x15 i 100kg sana u zagrtanju.

Danas konacno zavrsio kukuruz,juce smo skidali u zrnu 2 ha,sramota me pisati za prinos,jer ovakav los kukuruz u zivotu jos nisam imao cak ni 2012-te godine.Na 2ha sam imao 5120kg sa vlagom od 17.4%,predusevi duvan i psenica,baceno 140kg ureje po jutru predsetveno,uredna njiva ja je radim evo treca godina,hibrid pionir po725,sejan oko 10-og aprila(neznam tacno) na 23.5cm.Zakup placam 200evra po jutru,sta vise reci.Ono sto sam brao u klipu to je sasvim druga prica,kws Kerbanis ubedljivo najbolji(dve i po kikinde po jutru) pa posle zp560 to sam danas zavrsio(malo su mi i pomogli sa strane)citaj lopovi,dobrih dve kikinde po jutru.A da, tu gde je bio kws i zp predusevi beli luk,pasulj i nesto suncokreta,predsetveno baceno oko 110kg ureje,sejani su na 23.5cm,datum setve isto oko 10-11og.Njive u vlasnistvu.Kerbanis i 560 ce svakako biti sejani dogodine a za ovaj po725 cisto sumnjam,bilo je i dosta ispadanih klipcica.Toliko od mene za ovu godinu sto se tice kukuruza.

Nazad
Vrh