milossoumi
Banned
nisam video hvala. . .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam razmišljao tako nešto ali kako da berem. Mislim hteo sam da ga malo osavremenim da zadam razmišljanje ovim mojim saborcima u selu ali sam se ostavio tih igara.Momo ja bi mu eventualno udario Twin Row,poseješ pored postojećih redova na rijetko.
Sijan je rijetko na 25 cm , a rana grupa zato što je to brijeg , po mojoj procjeni u sredini parcele , možda pola njive a cijela je oko 2.5ha fali jedno 30% a pošto ima žičara i uglavnom je on razlog (sjeme je lanjsko pa ima možda 10% da nije klijalo ) možda će još umanjiti i od ovih niklih . Probaću sutra da pršćem nekim insekticidom koji bi mogo ako poslije padne kiša da ode dole da potruje malo gamad . Sačekaću 5-10 dana ako bude falilo 30-40% a sijano na 25 odma presijavam , rana je grupa nemože da da veliki klip . Da sam sijo ko i ostale na 17 -19 nebi bio problem.
Ako bi bilo zmije i na mojim parcelama ja bi sve zivo prodao! Vise ih se plasim nego vukova!
Kakvo je stanje kod vas koji ste sejali od 8 na ovamo, dali je izasao na povrsini? Ja cu tek kasnije popodne ici u obilazak.
Ja sam razmišljao tako nešto ali kako da berem. Mislim hteo sam da ga malo osavremenim da zadam razmišljanje ovim mojim saborcima u selu ali sam se ostavio tih igara.
Mada sam pre par godina, dok sam sejao mehaničkom, Jednu njivu posadio bez da je orem (no till). Nije mi bila to namera ali kad sam dosao do nje vidim nije porana nije pripremljena. Ja spustim sejlicu posejem dva prskanja i pravo da vam kažem nije bio neki prinos ali bogato iskustvo. Nisam nikom pričao šta sam radio ali kad smo došli da beremo ( ručno) nismo mogli da se načudimo, da je tako nešto moguće. A i desi se da povremeno zaboravim po neku njivu jer ih imam preko šestdeset u deset hektara. Muka živa.
Takodje, "zločinac" je uhvaćen na djelu. Ovo je akrep koji jede list kukuruza, bukvalno ga opase do te mjere da bih se zakleo da je to uradio zec ili srna (no nema tragova). Danas smo uspjeli da ih, zbog lijepog vremena, uhvatimo kako glodju list.Jel zna neko šta je ovo i čime može da se potruje?