Kukuruz 2014

zombie_666
Čemu ovolika muka oko uparkiravanja?
Zar nije bilo lakše da se fergo podvuče pod koš kad fendonja izadje iz reda?

Ne može fergo da makne po ovoj livadi, tlo je strašno ugaženo a bila jaka rosa pa je nevjerovatno klizavo, led mu nije ravan. Tek kada ga je opteretio kukuruz u prikolici mogao je da se zaokrene. Dole na polje nismo smjeli da sidjemo jer je mnogo mokro+rosa+zemlja je na gornjem dijelu parcele sama ilovača+gume su malo slabije+što je gadna uzbrdica.

Mi smo ovršli 9911, vlaga 17-18 %. Sejan 5.04.
Mnogo se teže vrši nego dekalb sa sličnom vlagom.

Momo,
To znači da smo morali da dotežemo korpu ,pošto je ostajalo zrna na tekunu ili po naši ,čokanju.Drugo ,mnogo je visok pa adapter i sečka imaju mnog posla .Na ovom hibridu nam je pukla osovina koja pokreće adapter.Jeste imao najveći prinos ali je bio na najboljoj zemlji.

Kiraj ja sam menjao od 2011 tri puta osovinu moramo da resimo pogon roto secke na neki drugi nacin cim udari u misinjak posle par sati rada ode osovina.:off_topic:

Danas vrli akvamaks po216, prinos 21020kg na 3kj ja prezadovoljan
20141015132808.jpg

Zdravo narode, da ne dupliram, samo par reči i ovde:
Danas je skinut kod mene Pioneer-ov ogled pa da podelim sa vama koju sliku i rezultate naravno.
Kombajner već vrše, ostali gledamo pa da okinemo jednu zajedničku:

pioneer_zpsb44c0fe2.jpg

I rezultati na kraju (malo je mutno, padala je kiša i na tablu pa smo je tako stavili ispod prikolice):

20141015_165202_zps8c1840ee.jpg

Istina, godinama unazad je bačena 3*16 i uvek sam na (ja sam računao 4,75 kj ali ima 103 vrste, dakle 4,90 kj) tu parcelu zaokružio 1000kg, ali ove godine nisam hteo da dam tolike pare i rešio da izguram ovu godinu sa samo predsetvenim đubrenjem 150kg/kj Uree za kukuruz i 150kg/kj za suncokret.

Za kraj, sa prinosima sam zaista zadovoljan, vlaga je kao što se vidi- nijedan hibrid ispod 15% ali šta je- tu je. Plašio sam se ovih kasnih hibrida, ali i u zadrugu je slična situacija s vlagom bila (jer je bilo sve pomešano+ malo kiše u jednoj turi), tako da se u zadrugu vlaga kretala od 15,6% do 21,5%. Jedino hibrid P0216 bode oči, imam i tu objašnjenje. Vidi se daje sklop biljaka tu manji, a potrefilo se da je sejan baš na razor, pa verovatno da je to uticalo na prinos, u svakom slučaju ja ne potcenjujem taj hibrid jer znam koliko može da pruži. Ali zato ovi budući hibridi, naročito ovaj P0423 ima dobre šanse da postane sadašnji Aqua Max ili možda famozni F 38; svakako mi je oborio svaki rekord do sad.

Toliko za sada od mene
:cao:

Ne znam ni ja jer ih nema za sada u prodaji, ali pretpostavljam po redosledu da je P0423 iz grupe FAO 500- 550, a P0865 i P0837 iz FAO 620- 680.
A da, P0412 je Aqua Max, bilo ga je ove godine u prodaji. Malko kasniji od P0216.
@DusanA ja sam onaj bradati, poslednji s desne strane koji čuči, bela majica i sive trenerke ::spreman na sve::
biće nadam se do sutra slike sa tabelom, krupan plan ;)

Prekjuče sam nosio uzorak helika na proveru vlage 15.6 , juče oko podneva pre one kiše sam ga skino vlaga 15.9 , sejan je 10 aprila , fao 560 , bolje otpušta vlagu od paka iako je ovaj fao 490, prinos 10660kg/H , dosta je ostalo i na zemlji pošto lako ispada iz šapurike .

Nazad
Vrh