Kukuruz 2014

Vidio sam kod sebe na parceli da je kuruz na stabljici na klipu proklijao.
Zasto to tako? Dali da te rucno oberem i sa strane ostavim ili da ih berem sa beračem sa svima?

Danima sam brao kukuruz kod clana mcbaycow.
U pitanju su kws kerbanis i syngenta sincero.Po meni mnogo bolji kerbanis.

A brao sam i ovako stogodj.
wp20141002002.jpg

I desilo se ono sto sam i ocekivao BC srusio svaki rekord u nasem kraju.Brali smi odlicne recimo ZP505 dao je odlican prinos,434 lepo je bacio,ali u proseku tu je negde na jutro oko 5.5 bunkera prosecna sadnja na 28 kod nas se tako sadi.Zmaj 214s da na jutro 5.5 bunkera i to je za nase uslove jako dobro stavise odlicno.Kod mene BC na jutro koji sam juce brao dao 8 bunkera punih plus sto sam odbirao dva reda i uvratine napunio sam banacki platon i tu ima negde oko pola bunkera.Da mi fazani nisu proredili cetiri reda do psenice moje racunam bilo bi negde izmedju 9 i 10 bunkera.Ja sam zadovoljan toliko brzo se bralo nisam stigao ni da slikam nisam mogao da teram prikolice posto kod nas nema zmajevki ima ljutomerki i prvljenih sasija tako da sam konstantno vuko u dvoriste napunio sam dvoriste evo i sada jos da istovarim jednu jednoosovinku i slus za BC posle idemo na NS za koji dan

joj ja usao malo u 684 ultra ubrao par klipova a ono trulo moram jedan dan obici celu povrsinu 2kj da vidim jel svugde taki i onda samo kombajn a bio planirano za cardak

Juce sam obrao jednu njivu ZP-427. Parcela samo posejana, posle toga nisam mogao da udjem u njivu, prvo zbog vode posle zbog blata, kad se prosusilo i moglo da se sparta i baca vestak kukuruz je vec bio prerastao, tako da to nisam mogao da odradim. Na toj parceli nista osim setve vise nije pipano, kukuruz nije dobio ni gram vestaka, a rodilo je razvalio je rod, klipovi duzi od pivske flase, sve pohvale za hibrid.
Sutra berem parcelu u kojoj nije bilo vode, koju sam odradio kako treba nadam se jos boljem rodu, hibrid isti ZP427 :ppozdrav:

Ja sam poceo da berem pre dva dana, brao sam LG 37.10 i AS 72. Prinos je dve vršne Zmajevke po kj, dva reda na duz napune bunker od 223. To bas nisam očekivao.

Evo da i ja postavim oju sliku :)
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG] Ovaj kukuruz je presadjen,se secam se tacno kada,nakon one poplave,zanimljivo je to sto ovde ima vise sorti kukuruza as,zp,ns,kako je ko sejao mojom sejelicom ostajalo je u nioj semena i na kraju kad je doso red na mene od svakog po malo nakupilo se da posejem ovih 40ari,
Ovo je as 160 koga je uhvatila takodje poplava,a nakon povlacenja vode nije se moglo uci ni spartati,a ni nadjubriti,pre poplave oprskan laudisom i bacena urea 300kg/ha
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

As72 baceno stajsko djubrivo,a prosle godine bio jecam sestoredan na toj parceli,niko dosta gusto i nije razredjivan,jednom oprskan laudisom
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG] prvi klip je as160,ostavljen za branje jer zbog situacije sa poplavom kukuruz ostavljen za branje je morao u silazu,drugi klip je as72,a poslednja tri su iz ove nive gde je posejano sve i svasta,30-40% biljaka ima po 2 takva klipa,klipovi su ubrani nasumice iz sredine njive

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]as 160
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]ovo je onaj izmelezeni :)
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]as72

Licno sam zadovoljan kukuruzom i ako jos nosam krenuo da berem,mada cu sledece godine ipak saditi neki zp razmisljam o 666 i as160 za silazu:ppozdrav:

P.S. Slike su malo losije slikano je obicnim telefonom,izvinjavam se zbog toga

Nazad
Vrh