Kukuruz 2014

Marko blago vama kod vas se lenije bele.
Mi smo danas probali posle jucerasnje kise i dobro da smo preziveli branje,kaljavo do bola ferguson i jednoredni stigli do pola njive,onda je i rakovica slepala dalje,do jednog komsije sojiste zaliveno osokom pa mekano i propada,do drugog repiste i razor od 40cm,samo sam cekao da se berac prevrne...Kad smo napunili spediter odustali i dosli kuci,kasnije me zvao gazda da idem sutra sa 560 brati sto sam odbio,jer je u medjuvremenu palo jos kise i samo veca kaljuga. Inace je kukuruz odlican,ne moze 2 reda da stane u kos,a nije duz od 400 metara. Inace je gazda njive nas bivsi clan Her Doctor,moj imenjak. :osmeh:

Brat je danas brao (i sad bere), zaglavio se - klizi povrsina, pa je usankao u brazdu (medju). Berac ne moze da guta masu - doduse malo je i zelena masa, a i zemlja mekana, pa ponekad iscupa selu biljku...

Kod nas se hvale da beru 10 brazdi napune dupku punu zmajevku.
Mislim da je agrister u pitanju,jel bere neko kasnije fao grupe?

Danas nismo mogli raditi soju,pa malo raduckali kukuruze,u pitanju RAGT Futurixx,vlaga merena 18.1%,prinos oko 7t/kj,setva 20.3. od veštaka SAN u setvi u redove 100kg/kj,sjutra predaja

26092014248.jpg

26092014249.jpg

Uf i po takvom vremenu ostane toliko lisca kad se bere sa Zmaj 222??????????? Ja danas brao po slicnom vremenu sa Sip i u prikolici nije bilo vise od jedne kofe lisca... Sad sam se malo ohladio sto se tice tog 222 mislio sam da bolje cisti...
Inace dragane odlican kukuruz..

Ja nemogu da idem sa 3-sporom... Ja Sip-a vucem sa 539 i mogu da idem samo sa 2 sporom... 3 moze da ide samo 10-20m i gotovo zagusio na komusaljkama!!!

Ove godine nema sanse 3-spora da radi... Odmah ugusi... Dodje mi da poludim sa 2-sporom,celu noc....

Danas merena vlaga,Ulyxxe sejan 30.4. i 1.5 - 29 % i Pioneer R10 sejan isto 30.4. i 1.5 - 26%. Ulyxxe prosek okrunjenih zrna (sa ovoliko vlage) sa klipa je 310-330 g,kod Pionira 280 g,prvi sejan na 19 cm,drugi na 21. Nije dobro,ali sta je tu je.
Inace Ulyxxe ima jako krupno,duboko zrno i bas mi se svidja.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh