Kod nas ide po ovim cenama + 10%PDV
Kod koga je to?
Moze br?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod nas ide po ovim cenama + 10%PDV
ja sam ove godine ns 6030 i nisam zadovoljan,sporo je odpustao vlagu,primer jedan,kad sam d11 vrsio u isto vreme sejan i ovrsen kad i ns ns je imao vecu vlagu za cak 6posto.,hvala sale na odgovorima.ipak sam ih dobio,hehe.da se pridruzim jednom kolegi u pitanju.jeli neko vrsio ns hibride u zrnu
Pozdrav drugari,do sada sam uglavnom sejao zp hibride,a ove godine bih eksperimentisao sa as hibridima,konkretno as 72 i pionih hibridima,e tu sad ne znam koji da izaberem,kakva su vasa iskustva sa as 72 i ako moze neka preporuka za pionir,u pitanju je uglavnom peskovita zemlja (tinja).....?
Ja saejem zp 434,i do sada je to bio 677,a sada cu probati sa 606,pionir niosmo sadili do sada pa zeto hocu da probam i vidim kakav je,a planiram i jedan ha as 72,kazu ovde neki ljudi malo je kraci klip,ali deblji....inace ja sve berem u klipu jer koristim celi klip za ishranu junadi....samo neke male koliine otrosim kasnije cisto za svinje,ali posto idem sa po 30% kukuruz,jecam i psenica to su zanemarljive kolicine koje se otrose...Dobar ti je AS 72 za nase krajeve. Dobar je i za klip i za zrno, jedino za zrno moras malo da sacekas da otpusti vlagu ali kako sam primetio brze je otpusta nego neki NS slicne FAO grupe. Jedino sto AS nije na oko lep kao recimo ZP jer ima manje zrno, ali ako izvrsis merenje jedne prikolice pune zrna ili klipa (naravno vlaga da bude priblizna) nekog ZP-a i iste takve prikolice pune nekog AS-a, videces da je AS tezi. Tako bar kazu ovde neki moji prijatelji i rodjaci koji seju oba hibrida, koliko je merodavno ne znam, jer ne sejem ZP vec godinama.
Pionire nisam sejao, ali ima ovde nekih ljudi koji su sejali blizu Morave na slicnoj zemlji i bili su odlicni ali ne znam koji hibrid je tacno u pitanju. Ali razmisljam i ja da posejem neki Pionir, jer planiram da probam Syngentu Pako i Sincero. Pa ako ne nadjem seme od nekog od ova dva hibrida uzecu neki Pionir.
To sam mislio.Ove godine nisi sigurno.Prošle da.