savopunck
Banned
Kukuruz podnosi monokulturu a to je bilo dok se zlatica nije pojavila a bogami i crvenilo lista
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imam drugačije iskustvo bojčetiću. Kod mene je zlatica napravila harakiri u usevu kws 3381 u ponovljenoj setvi. Sve zavisi od atara.Slobodno. Nema problema kad je kukuruz 2 puta za redom.
Hrabro sa tvoje strane,izgleda da vas nije u tolikoj meri ostetila kukuruzna zlatica pa vam se otvara ta mogucnost...Ja sam se uverio u poslednjih 10-ak godina da u trecoj godini ne smem ni da pomislim da idem u monokulturi,a za drugu se tresem...Prosle godine mi je umanjilo prinos na jednoj njivi za 50% verovali ili ne...Tamo gde je bilo malo vise kise i gde je bolja zemlja nije se osetilo,mozda par %A ja nisam primetio ništa loše čak i gde sam sejao 3 godine za redom kukuruz.Ove godine ću imati njivu i gde će 4. put za redom biti kukuruz u monokulturi.
Ne,to nema nikakve veze...Jedne godine mi sravni Pionir,druge KWS,trece opet Pionir...cak i Agris pre jedno 6-7 godina Prave zastite nema to mi je i Tomasev iz Bayera priznao!Jesi li primetio možda da su neki hibridi više podložni od drugih?
Vladamm ako ćeš u redove prihranjivati mislim da je puno 350kg po ha sana.
Kiš ns 4023 traži malo bolja zemljišta i dobru agrotehniku.
KWS 3381 i da nakrivis kapu...Preporučite hibrid za nešto kasniju sjetvu. Naime, treba da orem lucerište od pola hektara ali prvo moram skinuti prvi otkos. Sjetva bi se vršila otprilike od 01.05. do 10.05. najkasnije. Kukuruz isključivo berem u klipu. U obzir dolaze hibridi svih sjemenskih kuća. Inače nikad ne sijem tako kasno tako da ne znam šta da izaberem, vjerovatno bi trebalo ići na FAO 250-350?
Ja sam ga eliminisao, jer je imao visu vlagu za neka 4 procenta od V74, i F38. Po prinosu je bio u rangu sa njima, mozda i nesto prinosniji. Druga mana mu je izuzetno visoka stabljika, preko 3-3,5 m sigurno je bio! Dakle, ako ti ne smeta visoka vlaga, i stabjika, sve preporuke. Za mene, koji sam u kosavskom podrucju, visina je bitan faktor, a posto skidam sve u zrnu, ni vlaga nije zanemarljiva...A 0725 , još nekih komentara , planirao sam ga malo više ako nadjem?