Isao sam i sa nesto malo uree mozda 100kg/haProlazi obavezno narocito me zanima to sa stajnjakom.. A tamo gde si bacao stajnjak jesi samo njega ili??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Isao sam i sa nesto malo uree mozda 100kg/haProlazi obavezno narocito me zanima to sa stajnjakom.. A tamo gde si bacao stajnjak jesi samo njega ili??
Ako su kukuruzi kad isklasaju jednaki po visini , to ti je dokaz da je sjeme hibrid .To je što se toga tiče. Kvalitet u proizvodnji i doradi sjemena se ogleda u nicanju , pogotovo u lošijim uslovima , kasnije nevjerujem da sama proizvodnja sjemena ima više ikakav uticaj , jedino osobine hibrida .
Imam i jedno pitanje : kako je moguće da dva hibrida , od različitih kuća , sijana isti dan u istu njivu , oba nezaštićena insekticidima . Jedan zičnjak rasturi , znači ode trećina a drugi hibrid kao da je ful tretiran , nefali ništa ?
( da , napomena da je ovaj što ga je žičnjak jeo lanjsko sjeme , a ovaj drugi nije , ako to ima veze )
Ne, nego cim ga opali prva ''slana'' (koja mu zaustavlja vegetaciju) secice se u silazu...
Smejacete mi se,kupio ja pred setvu kukuruza sejalicu i uzeo da je probam ispod kuce u basti,nemam semena,odem kod burazera i uzmem iz cardaka 2 klipa,poskidam zrna i ajd da probam sejalicu.Pustio jedan prolaz gde je bila prazna basta,razmak dobar i tako je ostalo,kukuruz poceo da raste,vlage je bilo kao i kod svih vas i eva ga sad visine 2 metra,svaki ali bas svaki ima lep klip a poneki i dva i gura dalje,boja odlicna,tamno zelen.Od djubriva je dobio jedno veliko nista a sorta je nepoznata.Ovo svakog navodi na razmisljanje a sta mi to uopste sejemo,hibride ili...
Potpuno se slazem sa tobom,basta nije merodavna,ali zato sam ove godine posejao i na njivi,6 km od sela,5 klasa,oko 1/4 lanca,mozda malo manje,neki crveni hibrid je u pitanju i za sada se odlicno drzi.50 kvadrata je mala povrsina da mozes izvesti neki zakljucak. u bastama uvek svaki usev bude odlican. Razloga je mnogo. Neki su zasticenost od vetra, enormno djubrenje (uvek od pilica, ovaca, svinja se nadjubri dobro basta jer je najblize), slab sklop ako radis povrce u hobi varijanti itd. Sve to utice da plodnost zemljista u basti bude daleko iznad njive na 5km od sela.