Kukuruz 2014

N01 u 6-om listu, na psenicu, izvucen stajnjak pa zaorano..
attachment.php

Lutrija .

P.S: Oborena po koja stabljika kukuruza i pojeden klip . Čini mi se da bira malo tanje stabljike , i klip nije otkinut nego samo mliječno zrnje pojedeno (oguljeno ) na zemlji. Šta je to ? Odma pored toga je soja i tu pasu srne manje biljke , možda je isti lopov ?

Poslednja izmena:
Kermes automatski... razlog... za jednu nepunu trecinu je zp duzi, sto naravno nije dovoljno da ima veci broj zrna :)

- - - - - - - - - -

Zp ima 14 redi,kerbanis 18,zp je dugacak, kerbanis kratak,koji ce dati vise zrna po tezini gledajuci?

- - - - - - - - - -
Odrace ga Kerbanis ko gluv gajde, Zrno zbijenije i dublje, plus 4 reda vise ZP ne moze nadoknaditi duzinom klipa...Zivi bili pa videli!

Ne znam da li pri toj proceni prinosa uzima te u obzir i radman zrna kao i gustinu u samom zrnu. KWS je poznat kao hibrid koji ima monstruozno velike biljke, ali isto tako i veliku cuku (cokanj, sapurinu, sapuriku).

Posto ovde više članova prati temu o kukuruzu,da ne postavljam isto pitanje u temo o Šećercu.Interesuje me čime je najbolje okruniti šećerac, jer nameravam da ga stavim u zamrzivač.Pošto su zrna još mekana, ne može u krunjač.Pa me interesuje postoji li neki način, ili po principu 'snadji se'..

To bi potrajalo, jer sam posejao 2ara, bice tu klipova..a zamrzivač sandučar nije tog kapaciteta.Onda bi moralo tura po tura.
A krunjenje onako rukom, ili nečim što bi 'čupalo' zrna..to ne radi posao?
Pitam,jer prvi put sejem šećerac,pa ne znam šta me čeka kada ga budem krunio, ali predpostavljam,jer je otprilike kao i ostali nedozreli kukuruzi.

Pa to je problem, da imam zamrzivač posebno za šećerac :D uradio bih tako.Ali moram da okrunim, da bih uštedeo na prostoru.Imam dva zamrzivača i tri frizidera..ali sve zauzeto, tako da mi krunjenje ne gine, pa kakogod da ga odradim.
Ovo sto reče paorpaor zvuči logično, ne bih se setio toga, probacu i tako, nista me ne kosta, ali sam pre za neko vadjenje zrna na 'živo' onako sa klipa, bez zamrzavanja.

Pa prosto , ako neznaš kako pogledaj kako to rade već godinama u Americi mali farmeri , zašto izmišljati toplu vodu kad su ljudi ispred nas u ovim poslovima samo treba kopirati

[video=youtube_share;RAuAOLLrNOE]http://youtu.be/RAuAOLLrNOE[/video]

ili još bolje pojašnjenje i čini mi se jednostavniije

[video=youtube_share;zJwGsxZnGCs]http://youtu.be/zJwGsxZnGCs[/video]

Nazad
Vrh