MOMOSARIC
Član
Shale , najviše se slažem sa tvojim ćaletom , dubina sjetve za kukuruz bi morala da bude 4-5 cm , uvjek , ni pliće ni dublje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Shale , najviše se slažem sa tvojim ćaletom , dubina sjetve za kukuruz bi morala da bude 4-5 cm , uvjek , ni pliće ni dublje.
Ma kod tebe je diabrotika u pitanju 100%,isto tako je i kod mene sa kraja se ne vidi da je dirano a unutra polegao...Nesto sam citao za diabrotiku da ako je predusev soja isto se izrazava i opstaje kao da je kukuruz predusev...valjda je postala imuna otkud znam.Idi ti na njivu i iscupaj koren i vidi da li grizen pod jednu stranu gde je navrnut i odmah ces sve znati.Ako je od odluje i nema klipa pridice se sigurno uz blagi gusciji vrat koji ne bi trebalo da pravi problema prilikom skidanjaVeć sa u prethodnim postovima napisao sa smo sejali na 7 do 8 cm, za naš teren je plitko 4 do 5 jer obično je tu kraj vlage. Znam za njive pored mene sa nisu ništa dublje sejane, a ima da nije polegao, ali u pitanju je drugi hibrid. Zanimljivo je da na uvratinama (gde sam nogom nagrtao jer su bile ugažene, a mrzelo me da idem kući po spremač), nije ni jedan ni polega niti nakrivljen...
Ovo je potvrdjeno na 5kj kod strica. Treba bar 2 godine izmedju 2 useva kukuruza ako je zarazeno dijabrotikom.Ma kod tebe je diabrotika u pitanju 100%,isto tako je i kod mene sa kraja se ne vidi da je dirano a unutra polegao...Nesto sam citao za diabrotiku da ako je predusev soja isto se izrazava i opstaje kao da je kukuruz predusev...valjda je postala imuna otkud znam.Idi ti na njivu i iscupaj koren i vidi da li grizen pod jednu stranu gde je navrnut i odmah ces sve znati.Ako je od odluje i nema klipa pridice se sigurno uz blagi gusciji vrat koji ne bi trebalo da pravi problema prilikom skidanja
Netacno nagadjanje,postoji jedna vrsta Diabrotica virgifera(Coleoptera,Crysomelidae),javlja se od 1992 god...Postoji dijabrotika koja grize i korenje soje ,tako da kukuruz- soja- kukuruz vec nije 100% efikasna odbrana.Citao sam da kod amera ima te vrste dijabrotike ,ali da su toliko azurni da su vec lansirali i kod nas nisam cuo
Preporucio bi Agronomu P da procita link koji je postavio Savato pa da se prvo edukuje a posle da demantuje izlozenoNetacno nagadjanje,postoji jedna vrsta Diabrotica virgifera(Coleoptera,Crysomelidae),javlja se od 1992 god...