Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovde kod nas u rumi svi koji su posejali kukuruz na 30 i vise imali su nesto sa minimalno djubriva, ja bacio sve sejao na 19 imao 500kg po kj. da naverujas.

Slikano pre 2h. sejano 16.04

8517661130c14611ae75646.png

djuradj.umkovic2 kolko si bacio djubre po ha ?al ti zemlja 1 klasa il?da si sejao na 30 i da si bacio djubre ko ja imao bi 3 tone da se ne sekiras dal ce padne kisa il nece.

Sve sam ove godine sejao na 22,7 razmak...Za 13,25 k.j kukuruza potrosio sam tacno 18 kesa od 25.000 zrna imao sam od prosle godine 3-4 kg,tako mi ostalo i ove godine!Znaci trosio sam po 1 k.j 1,35 s.j ili ti 33.570 biljaka po k.j (59.000/h) Napominjem sve za branje,KWS i Pioneer

Savato na 22,7cm treba da si posejao oko 64000 biljaka po hektaru, nešto se neslaže u toj računici. 33570 biljaka po kj mu dođe na 25cm razmak.

Danas zavrsio sa setvom i prskanjem kukuruza. :bravo:Posejao sam zp 600,606 i 684. Za silazu as 160.Sutra "uzimam" slobodan dan ::samo odmor:: ::suncanje::

Svake godine isteram sejac prvo na moju njivu,tako i ove godine,posejao sam jednu manju njivu,70 ari, 12.04,i danas sam otisao da vidim kakvo je stanje,izaslo je preko 60%.

Da ali ove sjetve recimo 18.4 . , ko ja što sam sijao su ove godine stvarno turbo uslove imali. Evo niču danas nakon 6-7 dana , to u aprilu malo ko pamti.

Odlicni startni uslovi za kukuruz. Danas bi trebalo da ugleda svetlost dana onaj koji je sejan 18.04. Toplo i vlazno zemljiste su idealna kombinacija za kukuruz, ali i za korove.

Samo nek rastu i korovi ma jos brze od kukuruza pa da ih dobro prskalicom isprasim a posle 10-tak dana njiva cista kao suza

Kolege jedno pitanje,jos nisam posejao,jer sam cekao da malo izrastu korovi pa da predjem totalom psole setve,razbacena urea i spremljeno proslog cetvrtka.Tako sam radio zato sto me na par mesta muci pirevina i ne znam kako drugacije da se izborim sa njom,ima i sirokolisnih,ali ne nekih problematicnih.Sad posto nisam siguran da ce korovi uspeti da izrastu do setve koju sam planirao za 1.5-i,a tada su najavili neku malo jacu kisu za moj kraj,da li je bolje da posejem pre,ili posle kise?Da li bi mozda sirokolisni korovi uspeli da niknu nekoliko dana posle kise?

Moj savet definitivno pre kise u suvu i lepo uradjenu zemlju, pitanje koliko ce kise biti i da li ces za dan ili dva moci u njivu.Zbog visokih temperatura narednih dana, korovi ce intenzivno rasti pa ces do 1.5 dosta toga izaci i posle setve samo opici total i acetohlor.

milane 150 kg tri petnajtice zaorano i 200 kg ureje baceno pred setvu po hektaru. na 19 sejano 500 kg kuruza posle godine po kj, zato ove na 30, pa sta bude.

Savato na 22,7cm treba da si posejao oko 64000 biljaka po hektaru, nešto se neslaže u toj računici. 33570 biljaka po kj mu dođe na 25cm razmak.[/QUOTE Shvatih i sam,kad nikne videcu sta se desilo,matematika kaze ovako...Ili masina ne baca dobro,ili je bilo vise semena u setvenim jedinicama,ali toliko vise da bude ne moze tako da sumnjam na masinu,tj na ploce koje su 4,5 mm a zrna su bila dosta krupna i moguce je da je preskakalo tj.nije lepilo na svaku mada dok sam gledao islo je sve kako treba!Za sledecu sezonu busim rupe na 5 mm P.S 24cm razmak je 59.500 biljaka po hektaru,koliko ja imam po racunu!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh