djuradj.umkovic2
Član
ovde kod nas u rumi svi koji su posejali kukuruz na 30 i vise imali su nesto sa minimalno djubriva, ja bacio sve sejao na 19 imao 500kg po kj. da naverujas.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sve sam ove godine sejao na 22,7 razmak...Za 13,25 k.j kukuruza potrosio sam tacno 18 kesa od 25.000 zrna imao sam od prosle godine 3-4 kg,tako mi ostalo i ove godine!Znaci trosio sam po 1 k.j 1,35 s.j ili ti 33.570 biljaka po k.j (59.000/h) Napominjem sve za branje,KWS i Pioneer
Savato na 22,7cm treba da si posejao oko 64000 biljaka po hektaru, nešto se neslaže u toj računici. 33570 biljaka po kj mu dođe na 25cm razmak.[/QUOTE Shvatih i sam,kad nikne videcu sta se desilo,matematika kaze ovako...Ili masina ne baca dobro,ili je bilo vise semena u setvenim jedinicama,ali toliko vise da bude ne moze tako da sumnjam na masinu,tj na ploce koje su 4,5 mm a zrna su bila dosta krupna i moguce je da je preskakalo tj.nije lepilo na svaku mada dok sam gledao islo je sve kako treba!Za sledecu sezonu busim rupe na 5 mm P.S 24cm razmak je 59.500 biljaka po hektaru,koliko ja imam po racunu!
Ja sam prosle godine imao problema sa palamidom u jednoj njivi, spremljeno je 20 dana pre setve i dan posle setve sam polio sa 3.5 litra po hektaru totala, zbrisao je palamidu. E sada zavisi koje korove imas...@Gagi84....a koliko totala da se ide po kj?