Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znam da imas zemlju blizu Almexa,...Video sam neku zemlju na prodaju bas tu gde ti imas, na oglasnoj tabli u Crepaji,jel to tvoja zemlja,izvini nije tema ali...
Они су међаши... Ту сам пустио деду да ради по својој вољи а данас када сам га обишао видим да није скинуо род јер, каже, нико не откупљује због влаге (а не зна која је влажност). Није то мој оглас у Црепаји ал' ми је интеренсантан (кад већ не могу да продам дај да купујем) па јави на ПП.

Otkupljuju I vlažan ali je problem što uzmu 50% roda za razne manipulativne troškove tako da većina čeka da se ovremeni I padne vlaga ,ako padne.

Bi; će borbe ove jeseni Težak je i neizvjesan naš posao .Prošle godine podbacilo ,a čvrsto sam odlučio nesejati ga ako nemogu kupiti sušaru.Godina prodje, ja sušaru nekupi ,i opet se valja patiti u duvanske sušare ili čekati na rizik da padne vlaga.
U šamcu otkupljuju po 013e.a sušaru neće paliti bez 200 t.

Tesko ce vlaga padati vise... mozda na prolece, ako se nekome ne zuri :osmeh:
I dok je bilo vreme lepo, vlaga je padala slabo, sad pored ovih magli, i jakih rosa, nece ni toliko. Kad se prosusi za nekoliko dana, krecem, skidam sve redom, pa kako bude.
Naisao sam vec na par mesta da su se braca sluzila mojim kukuruzom, tako da i to treba uzeti u obzir. Pre neki dan sam tanjirao do kasno, i u svakom momentu u vidokrugu imam 3-4 automobila koja krstare po ataru. Cak se i ne trude da se sakriju!

Mislim da sam negde u temama o kukuruzu video tablicu za cerupanje prilikom prijema kukuruza za 2013, al nigde ne mogu da je nadjem, vec pola sata trazim. Zna li neko gde je? Hvala:cao:

Pre 15-tak dana merio vlagu Dekalba 5276 bila 13,8 a danas 15,7.Tako da cu cekati ako se uopste moze smanjiti vlaga.

Pomogao je i jutrašnji mraz da se sledeći dana vlaga smanjuje . Svaka čast Pankin na prinosu . Jest da je zemlja u tvom kraju vrh , ali treba i truda i znanja . Dva pitanja , na koju gustinu je sijan , i dali se koristi stajnjak ? Eto vidi se da i Osječki hibridi imaju visok potencijal ako se sve uklopi .
Evo recimo drug mi večeras javlja da je brao kukuruz jednorednim sip beračem kod jednog čiče ovde koji svake godine sije kukuruz iz košane a ne hibride . Znači uzima od nekog kukuruz ko je prošle godine sijao hibrid . Sad je nabrao sa 0.8 ha više od 8 koševa berača , a svi su rekli da neće biti skoro ništa.

danas brao rođaku jednu parcelu od 80ari,6 prikolica klipa od 4 t
odavno takav kukuruz nisam brao
d76588279652904.jpg
[/URL] [/IMG]
172aaa279652938.jpg
[/URL] [/IMG]
3f4ae2279653003.jpg
[/URL] [/IMG]

Momo...koliko se dnevno moze spustiti procenat vlage ako se uzme u obzir da je oktobar sa jutarnjim temperaturama oko 5-7 a dnevnim oko 15C bez nekog vetra...posle ovih kisa sto prodjose...tako najavljuju narednih 7 dana posle izgleda opet kisa...iz iskustva pricaj...otprilike za fao 400 i 500

Neznam baš ali dosta brže se spušta vlaga na hibridima kojima je otvorena preušina nego na onim koji su na vrhu dobro zamotani . Isto , čini mi se da se vlaga vrlo brzo spušta sa 28% do 20 % , a onda da sidje do 16% treba dosta više u ovo doba.

Neznam baš ali dosta brže se spušta vlaga na hibridima kojima je otvorena preušina nego na onim koji su na vrhu dobro zamotani . Isto , čini mi se da se vlaga vrlo brzo spušta sa 28% do 20 % , a onda da sidje do 16% treba dosta više u ovo doba.

Mislim da ce ici 0.2-0.3% dnevno na ovih 15-18C...tj. vratiti za 4 dana ono sto se podiglo kisom i vlagom...sledece nedelje 5276 bi trebalo skinuti...dadoh ti Momo jubilarnu 1000-tu zahvalnicu xxaxaxaaxa sad videh

Kod nas danas na losijoj zemlji skidan N01 sa 16 vlage. Ja ocekujem da ide i po 0.5% dnevno narocito na Dekalbu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh