Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Posto se malo krunio izmerio sam vlagu P1114 i iznosi 18.0%,jos sam dobro i prosao! Da li je moguce da tezina sapurine iznosi 20 grama a zrno 260 sa jednog klipa?!Klip je srednje velicine,ni najveci ni najmanji!I da li neko zna koliko kukuruza sa ovom vlagom u klipu stane u Zmajevku navrsenu?!

- - - - - - - - - -

Evo tog Pionira p1114
2s959aw.jpg
15x1qiu.jpg

sve zavisi od vlage, prljavstine i hibrida, imas oko 4.5 tone zrna..

Poslednja izmena:
Ma daa...svi imaju od 5-7t u crepaji,nije ni pocelo skidanje ti vec znas ko koliko ima...ne zna ni onaj sto ga je sejao

Optimizam je na vrhuncu u prolece a realnost nas klepi po glavi pocetkom jeseni...ja se ipak nadam nekih 5t do 5.5t

Njive budu najveće u proljeće oko sjetve , kasnije se tokom ljeta obično smanjuju dabi bile najmanje nakon žetve . Poslije kada se ore opet kreću da se povećavaju .[/QUOTE]
::super:::haha:

Niko nekaze da ne rodi,nego da se smanji riba...
Ima sareno,uglavnom sto je Sloba rekao oko 5-5,5 tona ce biti prosek!Ima gde ce biti i preko 65 meteri a ima i talentovanih poljoprivrednika koji ce ubrati i manje od 3 tone po k.j iskljucivo svojim greskama!Srecom,takvih je sve manje iz godine u godinu!Prosek od 9,5 tona po hektaru na ovakvu godinu uopste nije lose i mislim da su ljudi sto se tice prinosa ne prezadovoljni ali dosta zadovoljni,ali cenom znam da niko nije zadovoljan i svi ocekuju skok cene!Po mom misljenju, malo veci rast ocekujem tek posle Nove Godine!

gde nije nabacano vestaka i gde nije bilo dosta kise tu nema kukuruza....dzabe kukuruzu sto se ove godine u celoj srbiji oplodio kad nije svugde mogao naliti zrno

Baš tako. Kod mene u kraju period oplodnje je bio takav kakav se samo poželeti može. Ali posle kad je ugrejalo... Zrno nije mogao da uradi, klipovi se upola smanjili a komuša ostala velika, tako da kad gledaš njivu izgleda da ima lepog kukuruza. A kad pipnes komušu ono se samo spljošti i na dnu mali klip.

Ja cekam da ovrsem jos 80a sa hibridom AS 72, ali po svemu sudeci bice mi prosek oko 5,5t/h mogu da kazem da sam zadovoljan, s obzirom da sam bacio samo ureu 250kg/h.

Панчевци, коме предајете род?
Znam da imas zemlju blizu Almexa,ukoliko nisi prodao,pa je tebi najbolje i najblize tamo da predas!Ne znam ko jos otkupljuje u Pancevu,Granexport jos nije izasao sa cenom mislim,ili gresim?Imamo i zaposlene tamo pa cemo cuti!Video sam neku zemlju na prodaju bas tu gde ti imas, na oglasnoj tabli u Crepaji,jel to tvoja zemlja,izvini nije tema ali...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh