Gumeni Lalic
Član
22%vlaga as 72,hoce li se kruniti prilikom branja?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam moj obrao na 20% vlage,prosle nedelje i nije se krunio.Susa je ucinila svoje,zrno se uprelo u klip.Sa 80a 8 bunkera,Berko berac.Ostalo smo obrali rucno ranije,oko 10-ak ari,dok smo pripremili njivu.22%vlaga as 72,hoce li se kruniti prilikom branja?
Gde se zemlja nalazi?
AS 72 se bere kad je vlaga od 25 do 27%. Ispod tog nivoa se jako kruni.
Pako Sygentin sam brao i sa 28% vlage,ali nije imao zrna rastura
Prema Indjiji,pa desno i do kraja?!Na međi našeg i inđijskog atara.
Svaki se manje-vise kruni ispod te vlage...Zavisi i do godine kakva je.AS 72 se bere kad je vlaga od 25 do 27%. Ispod tog nivoa se jako kruni.
Juče ovrešeno 11ha na Kipovu a prinos sledeći, 54520kg zrna, vlaga 16,2-16,7% (kolega što mi kombajnirao ima vlagomer i kod njega bilo 13,6% vlaga, šta reći) defekt 2,1-2,5%, lom 2%. Sorta zp 427 i ns 4023. Zp mnogo bolji od ns-a, bar za tonu veći prinos po ha to jest bolje podnosi lošije tipove zemljišta a agrotehnika ista, zp-a sam imao manje zasejano na toj parceli iako je semena uzeto pola pola a pisao sam o tome proletos u setvi šta je razlog.