Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koji ti je bo bolji v74 ili p0216 ? Jesul bili u istim uslovima ? Ko je imao p1114 , kako se pokazao živo me zanima ?
Sve je vrseno zajedno, i ne znam tacno u kg, ali na oko, i po bunkeru je V74 bio bolji.
E, sad...jos jesenas je napravljena takticka greska, pa je p0216 posejan na losu njivu. Predusev je suncokret, lose je uzorano (bilo je jako tvrdo, pa su buse bile velike), samim tim, i predsetvena priprema nije bila sjajna, a ni nicanje... Uglavnom, kod mene ce dobiti jos koju sansu, jer je i pored losih uslova odradio svoje.
Imam ja i p1114. Ocekujem od njega puno. Sutra cu izmeriti vlagu, danas sam isao po uzorak. Po slobodnoj proceni, vlaga je 23-24-25%, i verovatno ce taj hibrid biti obran u klipu, jer su troskovi susenja kod mene u okruzenju strahoviti.

- - - - - - - - - -

A, da, a V74 je bio posejan u jednom od najboljih delova atara za kukuruz, tzv Begej. Njive udaraju u kanal DTD...

- - - - - - - - - -

i jos nesto...nikad ne reci nikad, ali mislim da je i DKC kod mene odsvirao poslednju pesmu!

Skinut Bc ogled. Svih 7 hibrida su imali prinos oko 10 t/ha iz mala odstupanja gore dole. Znači prosjek 10 t/ha uz vlagu oko 17%. Najveći prinos je imao Bc 418 B koji je bio moj favorit. Jedna sličica sa njive.
x2rucl.jpg

ja sam danas skinuo 2.5kj Syngenta Columbia, stigao sam da predam dve prikolice u kojima je bilo 8500kg , ostala je jos jedna za sutra u kojoj po mojoj proceni ima malo vise od 1500kg. znaci oko vagona na 2.5kj
vlaga na kantaru od 16.1 do 16.3%
odbici na vlagu, susenje i kalo i rastur (ostalih nemam) su oko 510kg na ovih 8500kg kojih sam predao
na ovom otkupnom mestu imaju za mene novu stavku za odbitak , a to je NAGORELOST , ja jesam mladi paor pocetnik , ali pitao sam caleta i jos neke starije i njima nije poznato ...

skinuo sma danas kukuruz u klipu, tala je bila zelena, ali tala oko klipaa zrela, malo je mokar, da li bih smeo da ga odmah ubacim u kos(ambar)?

Privodi se polako berba kraju. Prvo smo skinuli Oneli što mi je ostalo od silaže. Imao sam zmajevku i 2 trotonke na nešto manje od 3/4 kj, prezadovoljan, izgleda da mu nije smetao gušći sklop. Za silažu Mikado i Oneli sam sejao na 18, sve ostalo na 24. Potom krenuo da berem Ranki. Posle 1 kj i nepune zmajevke sa te površine odustao, ostavljen za vršidbu. Mali klipovi i dosta pokvarenog, kod mene je završio. P0725 je popravio prosek, zmajevka i 2 trotonke sa kj, klipovi jednaki i veliki.

7uhusa4y.jpg

Ostao još 677 za branje al to kad izbaliram ovo što je urađeno.

Juče obrali 5,5 kj. Hibrid ZP 606, sejan 27.04., na 26 cm, predusev soja, Agrotehnika- Đubrivo: jesenas 100 kg/kj MAP, predsetveno 150 kg/kj UREA, Hemija-prskano kombinacijom Nicogan+Cambio, jedno paranje. Prinos 1 zmajevka, dve loznice, tri Dubrave, tri Kikinde, i tri prikolice No Name :haha: (veliki pozdrav Zoranu Kostoviću :ppozdrav:). Evo par slika.
Zmaj 222+ IMT 560 vs Zmaj 223 + MTZ 820.
berba-2013-3.jpg

Za prinos sam se šalio nazivima prikolica, ali suma sumarum bilo je 11 ovakvih:
berba-2013-2.jpg

A u prikolici je to izgledalo ovako:
berba-2013-1.jpg

"Prikolice-no name" :haha:
A u ove prikolice sa slike pretpostavljam da moze da stane tri bunkera od ovih beraca? To je onda odlican prinos,svaka cast:ppozdrav:
Inace,zp 606 kod mene se najbolje pokazao ove godine

Nisu mogla tri bunkera da stanu, pošto su morali da kipuju na obe strane . Duž je 400 m. Po mojoj proceni nešto malo jače od 10 redova je išlo u prikolicu sa slike.

Mi smo prekjuce skinuli tek prvu parcelu pod kukuruzom...Pioneer D11.Prinos odlican,ali dosta okrunjenog u prikolicama,a mogu samo da zamislim koliko ga je prosutog ostalo po njivi...

[video=youtube_share;FmpM0MjKXO8]http://youtu.be/FmpM0MjKXO8[/video]
Ja sam danas isto brao svoje 3.5kj 6 zmajevki i jedna nepuna cetvorotonka ns6030,taj hibrid mi je i prosle godine bio najbolji.Inace na toj njivi nikada nisam nabrao toliko klipa

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh