Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
as 72 je blizi fao 600 nego 700 i to puno,evo ove godine posejao ga moj brat u isti dan kada i ja i uz isto nicanje njegov as72 je poceo ranije da svila i zavrsio je klip 7dana pre nego moj 684 i 606 koji su bili daleko napredniji od njega,primetio sam da nije visok rastao je jedno vreme i posle vrlo brzo isterao klipove koji su ujednaceni,nisu mnogo krupni ali su zavrseni do kraja i sada polako sazreva,imao sam ga ja prosle godine i uverio se da vise lici na neki raniji hibrid nego na fao 600

Rasiri ga tanko na betonu(sto tanje mozes)da se osusi malo inace ce da pozeleni za 3 dana.Ja sam prosle godine prokosio puteve za berac i rasirio ali debelo i otislo u majcinu sve.

Juče je otac išao komšiji da okruni trotonku u donje stranice da ima da troši pošto je ostao bez hrane za stoku.U pitanju je Pako a po završenom poslu jedva su iskipovali iz bunkera jer je zrno mokro.Izgled zna da vara.
Ovo je iz današnjeg obilaska.
170820131283.jpg170820131285.jpg
S leva na desno.N.S 6030,B.C Klipan i Z.P 606.Po meni nikakva agrotehnika bogovi vragovi ne igraju ulogu sem KIŠE.Ove parcele su imale sreću da dobiju veliku količinu padavina i to uvek kada je trebalo.Nema ni jednog podgorelog listića,berba neće još skoro.

Juče je otac išao komšiji da okruni trotonku u donje stranice da ima da troši pošto je ostao bez hrane za stoku.U pitanju je Pako a po završenom poslu jedva su iskipovali iz bunkera jer je zrno mokro.Izgled zna da vara.
Ovo je iz današnjeg obilaska.
Pogledajte prilog 5656Pogledajte prilog 5657
S leva na desno.N.S 6030,B.C Klipan i Z.P 606.Po meni nikakva agrotehnika bogovi vragovi ne igraju ulogu sem KIŠE.Ove parcele su imale sreću da dobiju veliku količinu padavina i to uvek kada je trebalo.Nema ni jednog podgorelog listića,berba neće još skoro.
MunZe KonZa. :osmeh: :ppozdrav:

Isao sam danas da vidim da li je detelina spremna za kosenje i svratio sam do jedne parcele od 80 ari gde mi je AS 72. Ubrao sam 2 korena standardne velicine pa sam kuci slikao jer sam zaboravio mobilni pa nisam mogao da slikam usev ::lose:: Mogu vam reci da dobro izgleda, podgoreo malo na uvratinama i negde poceo u njivi inace je dobro podneo prethodnih 20-tak dana. Bicu zadovoljan ako ovako izgledaju moji ostali kukuruzi koji su na zemlji koja je za nijansu losija.

Kad zavrsim sa siliranje moracu da obidjem parcele gde je AS 57 on je verovatno zreliji i bice sigurno spreman za vrsu pocetkom septembra.

@ Matić
На колико си сејао, који је склоп?
Баш су лепи клипови, као у најбољим годинама.
И генерално, када идем атаром, види се да ће ове године бити и оних са јако лепим родом али зато и оних са жестокип подбачајем.

KWS Korimbos i Konsens,setva 17-18 april...
2e4de6v.jpg
11gsy6o.jpg
29w5rx4.jpg
24y606e.jpg
qx2ji0.jpg
df9duq.jpg
302x368.jpg
Ima ga svakakvog,uglavnom je prilicno dobar,ali prvi i najveci problem je crvenilo,kojeg ima na oko 10-ak posto stabljika.Posto je relativno rano sejan iskoristio je vlagu i klipovi su zdravi i zavrseni,bilo veci-bilo manji.Ima gde je podgoreo do klipa,negde nije,ali oko 10-15 septembra ce se brati sigurno!Ovaj deo prema Glogonju je dobio jako malo kise,od juna skoro da nije ni dobio vode...

Nas ubi crvenilo naročito hibride iznad FAO 400 grupe,vrlo podmukla bolest,mnogi kukuruzi su bolesni a spolja ne možeš videti simptome zbog suše,tek kad skineš ljuštiku vidiš propast,ali ima i onih koje manje napada

Savle sejan je na 27.Predsetveno 200 kg Ureje po k.j i kiše kada god je trebalo.Juče prilikom obilaska sam primetio pojavu crvenila na svojim parcelama.Nije ga bilo prošle nedelje kada sam bio u obilasku.Kako stručnjaci kažu a ja i dalje smatram da nemaju pojma crvenilo se pojavljuje ako je pored parcele strnjika ili bar u neposrednoj blizini.Na parceli pored mene je soja a uopšte u širokom luku je šećerna repa a strnjišta nema uopše.Ko je sada lud a ko pametan?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh