Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Spsoje boja je apsolutno ista na oba(jednako su podgoreli).Znam ja u njivi gde je koji,ali sam isao cik cak kroz njivu i skljocnuo par puta tako da neznam u telefonu koji je koji.
A zamisli da je tu bio posejan neki ZP ili AS kakav bi bio!!!:haha::ppozdrav:

Pionir V52
dmzcb8.jpg

Može , al moraš da računaš na agresivnije prskanje insekticidom , uz korekciju herbicida i još jednom najkasnije kad može traktor uz praćenje pojave leptira i da budeš spreman. Kolko više možeš hvatati medje i do puta okolo . Imam još jednu neobičnu foru , al ko što reče jednom krlemrle čini mi se (možda je ista ) nebi preporučivo javno , a i nisam ni siguran dal se isplati.

Može , al moraš da računaš na agresivnije prskanje insekticidom , uz korekciju herbicida i još jednom najkasnije kad može traktor uz praćenje pojave leptira i da budeš spreman. Kolko više možeš hvatati medje i do puta okolo . Imam još jednu neobičnu foru , al ko što reče jednom krlemrle čini mi se (možda je ista ) nebi preporučivo javno , a i nisam ni siguran dal se isplati.
kaži koju,sve se isplati

Leptiri izgleda uglavnom dolaze iz okolnih korova i medja , pa sam (ako komšija nije baš neki tvrdoglav) , često na svoju ruku prešo jedan prohod ili bar jednom granom , samo insekticidom i po komšijskom šta god da je posijano.

(da , predveče konda je najbolje)

Evo sa današnjeg obilaska moj NS 6030.
Prva slika je slikana u dubini parcele. Nije još počeo da podgoreva osim jednog reda uz među do komšijine lucerke. Klipovi su mu jako visoko, ponekad u visini moje glave, a ja sam visok 183cm.

Na drugoj slici je moj otac na samoj ovratini(uvratini).

Đubreno je jesenas stajnjakom, zatim u proleće UREA, oprskan od setve do nicanja Terbis+Acetomark i još jednom u fazi od 4-5 listova Tangenta+Talisman. Nakon tri nedelje je i konačno ošpartan što bi bio i poslednji ulazak traktorom u njivu do branja. Preskočio sam tretman insekticidom nakon paranja i kajao sam se zbog toga, ali nakon što sam se uverio da nema oštećenja od insekata vrednih pomena, konačno sam prestao da strepim i da se kajem. Klipovi su lepo završeni, a zrno je jedro i u ranoj voštanoj fazi.

Poslednji put je na toj njivi bio posejan kukuruz pre četiri godine. Nisam baš nešto naročito naklonjen kukuruzu.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh