Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Od četiri sorte koje sam sejao za branje trenutno vode mrtvu trku As 72,mikado I zp 666 . Moj favorit sa slike As 72 no ne bih se baš kladio protiv dva pomenuta. Kermes 30% slabiji ispao iz trke.

Davno je u zadruzi "Sava Kovacevic"za cupanje metlica bilo IMT539 na sprat koji su bili potpuno novi,a izbaceni prve zezone iz upotrebe jer se nisu nikako pokazali i na jednoj licitaciji svi prodani za budzasto ljudi ih kupovali i adaptere bacali na otpad i vracali ih u prvobitno stanje.A sada bi dusu dalo imati takvog ferdziku na sprat za prskanje kukuruza od diabrotike i ostalih bolesti koji ga napadaju kada vise nemoze redovnim traktorom ucu u njih!

Davno je u zadruzi "Sava Kovacevic"za cupanje metlica bilo IMT539 na sprat koji su bili potpuno novi,a izbaceni prve zezone iz upotrebe jer se nisu nikako pokazali i na jednoj licitaciji svi prodani za budzasto ljudi ih kupovali i adaptere bacali na otpad i vracali ih u prvobitno stanje.A sada bi dusu dalo imati takvog ferdziku na sprat za prskanje kukuruza od diabrotike i ostalih bolesti koji ga napadaju kada vise nemoze redovnim traktorom ucu u njih!
poljoprivredna avijacija je takodje resenje ,gledao sam u americi kako to odrade helikopteri,polovan kosta od 6000do 10000 $ jedino kod nas ne postoji način dobiti dozvolu, kod njih u roku 30 dana za takve stvari se dobija dozvola ,mogla bi država da organizuje takvu kompaniju pa eto prilike zaposliti naše mlade pilote a ne samo biti opsednut arapima

Da li mi neko, ko ima iskustva sa branjem Pioneer-a u klipu, moze reci kada ga je najbolje brati, tj. sa koliko vlage?

Predvece sam merio vlagu, Pioneer F38 (FAO 530), vlaga je oko 30-31%, dok je Pioneer P1114 (FAO 660) vlaga 29-30%. F38 je posejan dan pre P1114, ali je P1114 dobio manje kise i na losijoj je zemlji i vec je obesio klipove. E sada, ne znam sta da radim, mislio sam cisto dve prikolice na tavan, ali se i ja bojim da ce se upaliti.

images

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh