Ima ih baš poprilično,ali ne želim da stavljam slike tuđih kukuruza.Biće , biće slika zagorelih , samo polako.
Poslednja izmena:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ima ih baš poprilično,ali ne želim da stavljam slike tuđih kukuruza.Biće , biće slika zagorelih , samo polako.
Ako nije problem da i ja kazem misljenje, po meni je ZP341 bolji od ZP434. Ako cete brati u klipu mozda je bolje uzeti neki kasniji hibrid, a ako cete vrsiti u zrnu onda ZP341 ili ZP434 mada i oni imaju poprilicnu vlagu u berbi, ZP (uopsteno domaci hibridi) i mala vlaga tesko idu zajedno.Prvi put sam posejao ZP434 i to kasno ,skoro sredinom maja meseca i tek sada je ponegde krenuo sa formira klip sa svilom ,a metlice vidim da se pomaljaju uglavnom,neke su se i razvile.Kakav je ZP434 po tvojoj proceni?Koji je hibrid (ZP) najpovoljniji ako uzmemo sve okolnosti, za domaćinstvo (1-3t), ne za masovnu proizvodnju.
Ja bih rekao 12-14 redova a po neki i 16.Ima komsa pored mene neki ZP, ne zna koji je, svaki klip po 12 redova zrna i prilino veliki razmak izmedju redova,nije zbijeno zrno kao kod hibrida sa 20 redova.I ja misli da je to i te kako vazan uslov za dobar prinos...@NA Tu se vidi kod vas da je bilo dovoljno padavina, u svakom slucaju dobro izgledaju. Nesto mi se samo ne svidjaju sto vecina imaju 14 do 16 redova u odnosu na nekih stranih ( znam da cu biti napadnut) koji imaju 18 do 20 redova. I u tom grmu zna i te kako da lezi zec!
Sve je to tako u normalnim klimatskim uslovima ,raniji hibridi ranija setva znaci pobeci od suse i ekstremnih temperatura i berba cardak za spas od bitangi koji vec veceras na dnevniku RTS najavljuju rekordan rod kukuruza,i cenu od 115e posto je jako dobro rodio i opet snimaju sremce ,kao onog u Vognju sa 60mc po kj psenice,pa zbog toga treba da bude jeftino ,kako tog Sakovica nije sramota ,sto nisu snimali backu ,banat ..a sve rade da bi sutra u Beogradu na protestima bANACANI ISPALI BUDALE ,ZGADIJA ne moze biti veca,tako biti zlotvor sobstvanom narodu jeb...m ,te boze ako postojis@NA Tu se vidi kod vas da je bilo dovoljno padavina, u svakom slucaju dobro izgledaju. Nesto mi se samo ne svidjaju sto vecina imaju 14 do 16 redova u odnosu na nekih stranih ( znam da cu biti napadnut) koji imaju 18 do 20 redova. I u tom grmu zna i te kako da lezi zec!
Koji je hibrid u pitanju tj. da li je ranija fao?
Bice berbe krajem meseca![]()
Kako klip? Valjda klipove i to tri ili cetiri, ne mogu svi biti visoko, rasporedjeni su po celom stablu. Sva tri ili cetiri po dve kile. A i nesto mi sumnjivo, kako to da ima zute listove?Ovo je NS 6030,visoko je nosio klip,vidi se po slikama i tamo gde se jos nije obesio...
Samo čardak (kotobanja ,ambar) seljaka spasava
Mnogo su se osilili ,najvise su naderali ovi sto krune na njivi ova godina ce ih nauciti pameti
- - - - - - - - - -
Zini Gagi dati kazem
Da li si mene pitao?Ne razumem?Gagi jel se hvališ ili žališ na stanje kukuruza, jer se po slikama može zaključiti kao super prinos![]()
Lepo su njega Ameri zamislili sa tolikim brojem redova,ali ih kod nas slabo iznosi...ovi nisu podgoreli ali dosta zakrzljali za razliku od AS-a koji je dosta bolji na ogledima u komsiluku.Dzaba broj redova,argumentovacu sutra slikama.