Ima ih baš poprilično,ali ne želim da stavljam slike tuđih kukuruza.Biće , biće slika zagorelih , samo polako.
Poslednja izmena:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ima ih baš poprilično,ali ne želim da stavljam slike tuđih kukuruza.Biće , biće slika zagorelih , samo polako.
Ako nije problem da i ja kazem misljenje, po meni je ZP341 bolji od ZP434. Ako cete brati u klipu mozda je bolje uzeti neki kasniji hibrid, a ako cete vrsiti u zrnu onda ZP341 ili ZP434 mada i oni imaju poprilicnu vlagu u berbi, ZP (uopsteno domaci hibridi) i mala vlaga tesko idu zajedno.Prvi put sam posejao ZP434 i to kasno ,skoro sredinom maja meseca i tek sada je ponegde krenuo sa formira klip sa svilom ,a metlice vidim da se pomaljaju uglavnom,neke su se i razvile.Kakav je ZP434 po tvojoj proceni?Koji je hibrid (ZP) najpovoljniji ako uzmemo sve okolnosti, za domaćinstvo (1-3t), ne za masovnu proizvodnju.
Ja bih rekao 12-14 redova a po neki i 16.Ima komsa pored mene neki ZP, ne zna koji je, svaki klip po 12 redova zrna i prilino veliki razmak izmedju redova,nije zbijeno zrno kao kod hibrida sa 20 redova.I ja misli da je to i te kako vazan uslov za dobar prinos...@NA Tu se vidi kod vas da je bilo dovoljno padavina, u svakom slucaju dobro izgledaju. Nesto mi se samo ne svidjaju sto vecina imaju 14 do 16 redova u odnosu na nekih stranih ( znam da cu biti napadnut) koji imaju 18 do 20 redova. I u tom grmu zna i te kako da lezi zec!
Sve je to tako u normalnim klimatskim uslovima ,raniji hibridi ranija setva znaci pobeci od suse i ekstremnih temperatura i berba cardak za spas od bitangi koji vec veceras na dnevniku RTS najavljuju rekordan rod kukuruza,i cenu od 115e posto je jako dobro rodio i opet snimaju sremce ,kao onog u Vognju sa 60mc po kj psenice,pa zbog toga treba da bude jeftino ,kako tog Sakovica nije sramota ,sto nisu snimali backu ,banat ..a sve rade da bi sutra u Beogradu na protestima bANACANI ISPALI BUDALE ,ZGADIJA ne moze biti veca,tako biti zlotvor sobstvanom narodu jeb...m ,te boze ako postojis@NA Tu se vidi kod vas da je bilo dovoljno padavina, u svakom slucaju dobro izgledaju. Nesto mi se samo ne svidjaju sto vecina imaju 14 do 16 redova u odnosu na nekih stranih ( znam da cu biti napadnut) koji imaju 18 do 20 redova. I u tom grmu zna i te kako da lezi zec!
Koji je hibrid u pitanju tj. da li je ranija fao?Bice berbe krajem meseca
Kako klip? Valjda klipove i to tri ili cetiri, ne mogu svi biti visoko, rasporedjeni su po celom stablu. Sva tri ili cetiri po dve kile. A i nesto mi sumnjivo, kako to da ima zute listove?Ovo je NS 6030,visoko je nosio klip,vidi se po slikama i tamo gde se jos nije obesio...
Samo čardak (kotobanja ,ambar) seljaka spasava
Mnogo su se osilili ,najvise su naderali ovi sto krune na njivi ova godina ce ih nauciti pameti
- - - - - - - - - -
Zini Gagi dati kazem
Da li si mene pitao?Ne razumem?Gagi jel se hvališ ili žališ na stanje kukuruza, jer se po slikama može zaključiti kao super prinos
Lepo su njega Ameri zamislili sa tolikim brojem redova,ali ih kod nas slabo iznosi...ovi nisu podgoreli ali dosta zakrzljali za razliku od AS-a koji je dosta bolji na ogledima u komsiluku.Dzaba broj redova,argumentovacu sutra slikama.