Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
jeste ovo mozda priblizno tacno ali po ovom modelu u mom kraju je bas dobra situacija a licno znam da je kisa pala pre mesec ipo a pre toga palo je mozda dva puta po 20mm znaci mnogo manje nego u drugim krajevima a verujem da ima delova srbije gde je pala jos manje,kog mene ima vlage na dubini od 20cm ali je zemlja ispucala kao niakada.nije mi jasno za loznicu i valjevo tamo redovno pada kisa skoro svaka promena vremena prvo njih zakaci.Krusevac je dobio bar 3-4 kise u poslednjih mesec ipo a tamo izgleda veoma susno.najbolje otici u njivu pa videti stanje

Prvi put sam posejao ZP434 i to kasno ,skoro sredinom maja meseca i tek sada je ponegde krenuo sa formira klip sa svilom ,a metlice vidim da se pomaljaju uglavnom,neke su se i razvile.Kakav je ZP434 po tvojoj proceni?Koji je hibrid (ZP) najpovoljniji ako uzmemo sve okolnosti, za domaćinstvo (1-3t), ne za masovnu proizvodnju.
Ako nije problem da i ja kazem misljenje, po meni je ZP341 bolji od ZP434. Ako cete brati u klipu mozda je bolje uzeti neki kasniji hibrid, a ako cete vrsiti u zrnu onda ZP341 ili ZP434 mada i oni imaju poprilicnu vlagu u berbi, ZP (uopsteno domaci hibridi) i mala vlaga tesko idu zajedno.

@NA Tu se vidi kod vas da je bilo dovoljno padavina, u svakom slucaju dobro izgledaju. Nesto mi se samo ne svidjaju sto vecina imaju 14 do 16 redova u odnosu na nekih stranih ( znam da cu biti napadnut) koji imaju 18 do 20 redova. I u tom grmu zna i te kako da lezi zec!

@NA Tu se vidi kod vas da je bilo dovoljno padavina, u svakom slucaju dobro izgledaju. Nesto mi se samo ne svidjaju sto vecina imaju 14 do 16 redova u odnosu na nekih stranih ( znam da cu biti napadnut) koji imaju 18 do 20 redova. I u tom grmu zna i te kako da lezi zec!
Ja bih rekao 12-14 redova a po neki i 16.Ima komsa pored mene neki ZP, ne zna koji je, svaki klip po 12 redova zrna i prilino veliki razmak izmedju redova,nije zbijeno zrno kao kod hibrida sa 20 redova.I ja misli da je to i te kako vazan uslov za dobar prinos...

Sve je to tako u normalnim klimatskim uslovima ,raniji hibridi ranija setva znaci pobeci od suse i ekstremnih temperatura i berba cardak za spas od bitangi koji vec veceras na dnevniku RTS najavljuju rekordan rod kukuruza,i cenu od 115e posto je jako dobro rodio i opet snimaju sremce ,kao onog u Vognju sa 60mc po kj psenice,pa zbog toga treba da bude jeftino ,kako tog Sakovica nije sramota ,sto nisu snimali backu ,banat ..a sve rade da bi sutra u Beogradu na protestima bANACANI ISPALI BUDALE ,ZGADIJA ne moze biti veca,tako biti zlotvor sobstvanom narodu jeb...m ,te boze ako postojis

slika648.jpg
slika651.jpg
Bice berbe krajem meseca

Samo čardak (kotobanja ,ambar) seljaka spasava
Mnogo su se osilili ,najvise su naderali ovi sto krune na njivi ova godina ce ih nauciti pameti

- - - - - - - - - -

Zini Gagi dati kazem

More znaju **greška dobro da su u Kini prvo poplave pa onda suse unistile useve tj. desetkovale, da je u USA kasno posejan kukuruz i da tamo ima problema ponajvise sa kasnom oplodnjom te da eventualni rani mraz moze upropastiti rod! Znaju i kakva je situacija u okolini, ali moraju prvo da se rese onog kukuruza od prosle godine i na'vataju sto vise na nisku cenu ovogodisnjeg roda kako bi to posle masno prodali!

Ja sam vec pripremio sve gde mogu da ga strpam ove godine pa posle, ako treba, polako i na dzak pilicarima i golubarima!

Sutra idem da obidjem ponovo, pa cu uslikati malo. Inace, kod mene sve sto je posejano kasno i gusto ima samo neke pabirke i vegetacija je vec gotova :sta:... Uslikacu sutra par primera!

Trebao si ti red star poslati te tvoje kukuruze u redakciju RTS...ipak oni kazu da je zelen ja njima verujem a ne svojim ocima...a ostali klipovi verovatno popadali sa stabljike od tezine

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh