Kukuruz 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas putovao od Beceja Severnije, i evo rekordnih prinosa:

io2o7d.jpg

2mgjxo5.jpg

2lsekxg.jpg

Bez obzira na semensku kucu, svi su jaaaako losi. Vremenska prognoza ne najavljuje kisu do polovine Avgusta.I prema ovome, prognoza od 12-15 din je u najmanje ruku smesna i neozbiljna.

i ja sam danas obisao parcelu od 14j koja je posejana 7 maja( domace sorte) i iako nije gusta setva( pola 27 pola 29cm) ako u narednih 7-10 dana ne bude kise( a vidim da nece biti) nemam se cemu nadati !!! znaci kasnija setva ove godine totalni ::lose::

ova godia ce biti toplija od prosle samo sto je izgleda granica pomerena za avgust mesec,prosle godine kod nas je pala jedna kisa kada je kukuruz nalivao zrno ali steta je vec bila nacinjena,sada je situacija obrnuta stete nema mnogo oko 20%za sada ali ce je biti sigurno 30,40 i 50% u to sam ubedjen.od subote najavljuju zahladjenje ali bice kasno jer ostaju nam jos 6dana sa prosecnom temp 37C mislim da je to mnogo za vec dosta ostecni kukuruz.

Istini za volju, nisu bas svi kukuruzi toliko losi kao ovi slikani, ja mislim da su semenske kuce insistirale na ovaj gusti sklop pa otud taj los izgled,oni koji su se opekli prosle godine sa gustim skjlopom ove ce godine imati sa redjim sklopom osrednji rod

Dkc 5276 posejan 19 Aprila na 21 cm. Podgoreo je strasno ali se ipak nadam da ce dati solidan prinos. Dkc 5143 takodje isto ima dobre klipove koji obecavaju. Sto se tice Dkc 5783 koji je medju prvim hibridima koji zna da podgori vidjen je pre nego sto je podgoreo sa jako dobrim formiranim klipovima ali vise nisam ga obilazio i mogu samo da predpostavljam kako izgleda. Vecina imaju 20 ili 18 redova.
iqhg.jpg
6m21.jpg
fmx2.jpg

Imam jednu parcelu od 1.5 kj koju sam presejavao zbog loseg nicanja 29 Maja na 24.5 cm. sa Dkc 4795 i plasim se da ce nesto biti od nje. Pre 3 dana je poceo tu i tamo da izbacuje metlicu. Po ovoj vrucini tesko ce vrsiti oplodnju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh