ja mislim da ce se izvici ovi kukuruzi koji nalivaju zrno,meni je podgoreo po dva tri lista odozdo ali jos nije izgoreo do klipa,bitno je da on ostane ziv u gornjem delu i da klip stoji cvrsto a ne da pada,kada klip padne tu je kraj price.ova godina je cudna meni je prosle godine kukuruz vec bio izgoreo pred svilanje pa je napravio neke klipove,bilo je i dobrih a i losih a sada je 80%napravio i nalio ostalo je jos 10 dana da nalije zrno mislim da ce izvuci vlagu iz dubine jer je ima a ima je i u stablu jer klipu netreba jos mnogo vode a biljci treba da bi prezivela,kukuruzu je bitna duza noc i rosa to mu omugucuje da do 12h ostaje prav a kasnije se uvija ali to traje nekih 5h pa se opet ispravi.imam jednu parcelu zemlja je ispucala svuda i to mnogo ali kukuruz je svakog dana sve bolji i ima sve jacu tamno zelenu boju,primetio sam da svuda gde je voda pravila probleme dok je kukuruz bio manji sada tu raste kao lud,imam jednu parcelu koju je voda plavila vise puta dobila je sigurno500ml kise i tu je kukuruz dosta zaostao sada je tek svilao ali neoseca susu.za sada se bori dobro ali bice tesko i to mnogo,nije dobro 38C a kukuruz u mlecnom stanju,samo sreca i dubinska vlaga mogu da nas spasu