Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovo se desava i kod mene na 2 njive...a sve njive imaju isti tretman...i acetosav plus i glifosav je agrosavin bio...ali to nema veze,jer su neki ljudi koristili i otrove drugih hemijskih kuca,pa opet muke...npr iz "jedne" hemijske kuce kazu da nije problem do otrova(sto me ne cudi odgovor???) nego da je bilo hladno nekoliko dana sa kisnim periodom i da je to posledica...a ko zna sta je oznaka PLUS na Acetosavu i za sta je predvidjen,bice iznenadjen odgovorom,kao sto sam ja bio-i jos uvek jesam...neki od nas su več rekli onu staru narodnu " nisam toliko bogat da kupujem jeftine stvari " možda su uštedeli 1500po hektaru na hemiji i šta sad kada dođe do ovakvih situacija ko če ti nadoknaditi štetu niko šteta je moooooooogo veča nego što je bila ušteda
doza koju su ljudi koristili varira...nekima je doza bila manja od minimalne,neko srednju dozu,a niko nije prelazio maksimalnu(koja je propisana i koja pise kako na flasi,tako i na listicima u kutiji)Pa kolke je taj doze išao kad se kukuruz suši?Ljudi se žale da neće korov da se suši sa punim dozama pa dodaju još a ovaj spržio i kukuruz.
To oni pricaju o totalu a zbog cega je monosanto platio kaznu u Francuskoj ? jer je tvrdio da je biorazgradliv dok nisu utvrdili da se za 60 dana svega 2% razgradi. Pitanje je i kako su ti ljudi oprali svoje prskalice posle primene totala ili posle hemije za suncokret , ima ljudi koji sa 10 l vode operu prskalicu i stalno imaju neke probleme. A tvrde da su dobro oprali prskalicu.Bili malopre ljudi iz Agrozavoda...kazu otrov je u pitanju,bar po ponasanju biljaka koje se jos uvek bore...sumljaju da je muljano sa hemijom,tj sa acetohlorom,posto total iskljucuju,jer on ima delovanje sat vremena na povrsinu i zavrsio je...e sad dal je u pitanju neka serija,tj sarza otrova samo,ili sta vec,uglavnom negde stete nema,a negde katastrofa...