Isao sam veceras do atara, nisam isao 5-6 dana od zavrsetka zetve, i svega ima mogu reci...
Najbolja je situacija sa V74. Gura jedan klip 16-18 redova, nije podgoreo, i cini mi se da je zavrsio oplodnju, i poceo nalivanje zrna. F38 ima dva donja lista blago sasusena, gura klip sa 14-16 redova. DKC (ne znam koji hibrid, sveska gde je zapisano je na selu) 5276, ili 5717 najteze podnosi susu. Nije jos izbacio metlicu, a dva donja lista su na vecini biljaka sasusena skroz. LG-eve hibride nisam obilazio, do pre 5-6 dana su bili u najboljoj formi.
Raskopavao sam malo zemlju, jos uvek nije ispucala, i na nekih 10ak cm dubine je jos uvek vlazno. Jos uvek me ne brine nedostatak vlage za nalivanje, verujem da u narednih 10 dana ce biljka uspeti da kompenzuje nedostatak. Ako posle toga ne bude kise, neka mu je Bog u pomoci. Ono sto me najvise brine, je oprasivanje, ne znam kako ce taj deo biti obaljen pri slabim rosama, i temperaturama od +36 stepeni.
---------- Poruka napisana u 00:08 ---------- Prethodna poruka je at 00:01 ----------
Inace, sto se tice drugih kukuruza, mogu reci da ove godine agrotehnika ima presudan uticaj na kondiciju. Ovi moji hibridi su psejani do 24.4. i ispostovana je sva agrotehnika. Npr sejao sam usluzno sutradan kukuruz, ista FAO 500 kao i moji kukuruzi, i danas tj kukuruz ima 1-1,2m, podgoreo je, i nazire se metlica. Agrotehnika: oranje na 20ak cm, jednom drljano, bez osnovnog djubriva, i 100ak kg An-a.
Majska setva tek zaostaje, ima nekih kukuruza nisu ni do kolena.