Mene je ove godine spasilo velikim dijelom to što sam jako, al bas jako duboko posijao kukuruz. Radio sam neke modifikacije na sijačici i kasno sam primijetio šta se dešava, sijala je na najmanje 8cm, negdje i 10. Najveći prinos sam imao na njivi koju nisam tanjirao, već sam na oranje išao direktno sa drljačom, samo napravio gore sloj da može da se posije i zagrne i to je to, odmah sijao (al je oranje bilo dobro, to je ravna parcela pa smo je uzorali samo tako sa Fergom i jednobrazdom od 10"). Parcela od 0.5ha je sa druge strane podbacila zbog strašno lošeg oranja (a bilo mnogo stajnjka pa je veća bila šteta nego korist). Djubrivo je išlo u jakim dozama, prihrana preko lista 2 puta, prskanje protiv korova 2 puta (drugi put jako slaba doza, samo protiv širokolisnog). Kod AS72 me jako začudilo to što su mu stablo i list velikim dijelom bili dosta zeleni a klip je sasvim zreo. Par ljudi me pitalo jesam li ja to poludio pa berem zelen kukuruz, ali kada sam im pokazao klip svi su se začudili. Moram jako pohvaliti AS72, s obzirom na katastrofalne vremenske prilike, pretjerano duboku sjetvu, nešto veći strest usljed prskanja (a stvarno je bilo neohodno, korov je u proljeće iskoristio kiše i žestoko napao kukuruz), procenat nicanja je nevjerovatan (a preiod nicanja je vio vremenski neugodan, sa desetak dana jakih kiša i vrlo niske temperature), podnio je i dosta gušću sjetvu od propisane (sijao sam tako na rizik) i dao je daleko najveći rod u selu. Čovjek koji mi je brao mnogo radi uslužno i kaže da nigdje nije naišao ni na približan prinos. Ove godine su (na mom kraju) sasvim propali svi koji su štedili na agrotehnici. Uz parcelu od 0.4ha gdje sam imao 7 koševa komšija ima parcelu od 0.5ha i obrana je isti dan kad i moja (brao isti čovjek). Prinos mu je samo 2 koša, a samo nas medja dijeli (ne znam o kojem se hibridu radi!).