Kod mene AS72 djeluje veoma obećavajuće na tri velike parcele, dok je jedna otišla u majčinu i tu je šteta bar 50%. Sreća samo pa je mala. Još niko ne bere, a mislim da će uskoro početi. Na parceli koja je u ravni (1ha) kukuruz je već 90% spreman za branje, klip je odlično formiran i otvoren, na jednoj koja je onako srednje vlažna stablo se još drži i klip je još zatvoren i uglavnom zelen, dok je na trećoj parceli koja je jako podvodna kukuruz preko 90% totalno zelen i tu oćekujem veoma visok rod, s obzirom da je klip već sad dosta veliki (19-21 redova i oko 40-42 zrna u redu) a suša na toj njivi ne djeluje (nalazi se uz močvaru). Na parceli koja je silirana bi takodje imao veoma dobar prinos ali bi mogao biti i bolji da je oranje bolje uradjeno. Ove godine su gadno nagrabusili svi koji su štedili na agrotehnici, oranju i vještačkim djubrivima posebno, kao i dubini ii vremenu sjetve. Ranije i dublje posijani kukuruzi su za klasu bolji i manje trpe od suše, a onaj ko je bacio dosta uree nema šta da brine. Takvih je nažalost malo, po mojoj procjeni oko 50-60% kukuruza u selu (a stvarno mnogo ga se sije) je totalno propalo, dakle prinos će biti možda 30% od uobičajenog ako ne i lošiji na tim parcelama. Sreća samo pa nema crvenila, prije neki dan sam obilazio njive satima i tražio simptome, srećom ništa ni kod mene a ni na susjednim parcelama. Čega ima - ima ambrozije, ona će sledeće godine u kukuruzu biti veliki problem. Nijedan strnjik nije obradjen niti se ko brine za njih, ambrozija je preko 1-1.5m visoka i rasipa sjeme na sve strane tako da će sledeče godina ona garantovano biti korov broj jedan.