Na ono pitanje, kakav je kukuruz u okolini, mogu reci da je relativno los. Nas su mimoisle one dve kise, tek nas zadesila treca ili cetvrta. Bili smo bez kise otprilike od pola juna pa dok nije pala ona prva negde krajem jula. Tako da je oplodnja izuzetno sarena, velicina klasa od 10 do 30 cm, nalivanje sam Bog zna. Kako to izgleda kod mene? Imam jedan 434, i taj ce biti dosta los. Tu ako ubodem i 5t/ha bicu srecan. Na toj parceli, imam bas lepe kanale od ispucale zemlje. N01 imam na vise parcela i na jednoj parceli bilo vise kise i dosta je dobar. A na druge dve parcele, koje su jedna pored druge, a relativno dugacke, kao da je kisa pala na pola, pa je do pola dobar, a od pola ga ubila susa, i nikakav je zakrzljao, slican kao 434. 3381, koji je slucajno nesto redje posejan, je stvarno dobar. To je jedini kog kog mogu da se vide i 2 klipa na stabljici. Moze i tri, samo sto je taj treci u sustini nista. 5143 mi nekako izgleda najbolji. Imam ga i na jednoj parceli gde mislim da gledajuci ostale kukuruze okolo, i nije pala bas neka kisa, a drzi se solidno. U sustini dosta sareno, i nisam siguran kako ce onaj 434 i N01 da podnesu ovih 4-5 dana koje se najavljuju, jer juce kad sam bio u obilasku, lisce im je vec bilo uvijeno, a normalno i suvo. U stvari bas sam se iznenadio kad sam video to uvijeno lisce, a prva polovina kukuruza zelena u kompletu. Naravno, gledam i ostale kukuruze, i situacija nije sjajna. No, to je tako ovde. Pricao sam sa drugom iz okoline Sombora, i kod njega je fantastican kukuruz. Vidim i da su u Banatu uglavnom odlicni.