Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas sam išao na otkupno mesto u Zadrugu i imao sam uvid u tabelu od Viktorije ,za sušenje kukuruza.Slikao sam detalj pa probajte da se snadjete.

Zadnja kolona je ono što se plaća.

KishRobert je napisao(la):
bogami,ovi sa susarama ce sisati ove godine...samo ce da zvoni...

Oce-oce.
Ove godine ne verujem da ce bit kukuruza ispod 14%.
Prosle srede merio A24 - 24,4%, a danas 22,3%.Za 8 dana izgubio samo 2%. ::lose::

ja sam u nedelju popodne bio na njivi neposredno posle kise,nabro nekoliko klipova za uzorak i u ponedeljak ujutu sam izmerio 17% N01 taj ima potencijal da sidje na 14

Ne znam, gledao sam i N01(nisam merio), ne cini mi se suvlji ni on od 20-22%.
Sijani su 3 i 5 aprila.Jedino je Dekalb malo suvlji, ali ta njiva mi ima vremena, moze da saceka posle setve psenice.U tu njivu cu ponovo kukuruz.Posle A24 ocu psenicu da sijem.

ja sam okrunio danas grecale za silazu prinos tu oko 9 tona zrna po kj sutra cemo vrsiti 684 i as 72 mislim da je as najbolji videcemo

Zadovoljan sam kombinacijom Tisa-6010,klipova imai po 435 g.Može za koji dan da se bere.Otporan je na crvenilo-kod komšije stablo crveno a njiva do njive-znači da je do sorte

Danasnji epilog...skinut zp505 sa 1ha...pronos dve zmajevke,jedna loznica i jedna kikinda...naravno u klipu.

zavrsio berbu i sorte zenita, odlicno se brao suske ni za leka, prinos 5,5 dubravinih prikolica po ha mereno 17,5t/ha klipa. imam da ga vrsem i za zrno pa cu javiti prinos i zrna.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh