Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I kod mene na severu Backe je jutro 57 ari, a lanac 1 1/4 jutara.

U cetvrtak smo obrali Colombu sa 1 hektara.Prinos 2 zmajevke od 7t i 2 kikinde od 4t.
Sijan 3 aprila, 140kg ureje po kj baceno predsetveno,NPK nista.
Prezadovoljan sam! :D

Kish
To znaci da ako ne prestanete da off-ujete temu dobicete ban svi odreda. U vasem selu koristite koju god meru hocete, a ovde obavezno da pored lanca,duluma itd. Stavite broj ari! Obavezno!!!

mladenmaso je napisao(la):
telnett je napisao(la):
Mladene od kada sam na njivi , to je bilo pre poprilicno godina nisam cuo rec hektar osim kada je neko govorio koliko radi zadruga zemlje sve je u kj pa je taj naziv deo mene , po narodski 20 - 21 red kukuruza na 70 cm i puta duz duzine ( obavezno stavis ruke na ledja i tada ti je korak 70 ravno ) . Snasao bi se ja i sa novim ali ...
izgleda da nisi nista cuo izvan sela
naj lakse racnanje je hektar, projzvodjaci semna, sredstava za prskanje daju hektarske norme. Znam povrsinu svake njive u hektarima tako je lakse nema potrebe pretvarati u jutra, Jutarsko racunanje koristim jedino kad radim usluge ljudi kod nas racunaju u jutrima povrsinu.

pa gledano lokalno ima rekordnih prinosa ali globalno mislim da nema toliko kao što ministar najavljuje evo citata
Ove godine se očekuje rekordan rod od sedam miliona tona kukuruza sa tržišnim viškom od oko dva miliona tona, izjavio je danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin.

sutra malo rekordan rod :haha: :haha:Obaraju cenu/pa onda rekordan rod izjave :udri: :udri:
Post je spojen: [time]1284916819[/time]

isti je scenario bio i za žizo pa je vlada donela cenu od 9 din koliko se ja sečam a gle do koje je cene stiglo žito a razlog ovakve cene je nema žita mislim da če i sa kukuruzom biti ista priča

Još nisam ni brao ni kombajnirao kukuruz, ali već sad mogu da kažem da neki spektakularan rod sigurno neće biti. Na NS640 (sejan na 25-26 cm razmaka) klipovi uopšte nisu veliki, čak bih rekao jedva prosečni (tek malčice veći od F02). Taj kukuruz je dva puta tukao led, drugi put ga je baš ubio pred samo metličenje i mislim da je to razlog što su mali klipovi jer je dobra zemlja sa dobrom agrotehnikom. Sa F02 nemam prethodna iskustva pa ne mogu da procenim da li su dobri klipovi ali je tu sklop desetkovan (sejan na 21cm) i to tako što je masa biljaka u jednom nevremenu polomljena na petom kolencu i te biljke nisu dale klip. Pretpostavljam da je do hemije jer sam prskao u sedmom listu sa Callistom i Talismanom, pisao sam već ranije o tome.

Pa i ja krivim Talisman, Callisto sam spomenuo samo da bi se znalo da nisam sa nekim drugim preparatom prskao širokolisnu travu u tom uzrastu kukuruza.

Talisman je čudan preparat. Evo tebi je napravio štetu, a pretpostavljam da na sirak nije delovao zadovoljavajuće.

danas obrali kukuruz maisdour-a,sto bi se reklo prinos za ponos...
1 kamionska 14t puna klipa,
1 kamionska 12t puna klipa i
1 mala od 3t puna klipa
,sve to sa 2kj...slike bih prebacio,al me nesto mob zajebava!

Sa 42 ili 54 reda? Mislim jutro ili lanac kod nas 21 red, a kod vas kj 27 reda cini mi se :sta: :sta:

toshiba je napisao(la):
Sa 42 ili 54 reda? Mislim jutro ili lanac kod nas 21 red, a kod vas kj 27 reda cini mi se :sta: :sta:
sa 47 redi,malo je kraca duz.
farmer bob tacno zna,posto mi je on komsija.
14t
mj30xc.jpg

12t
o6jhba.jpg

2z4g7c0.jpg

3t
2v193cz.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh