Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo ga:
predusev kukuruz.
zaorano 8. nov. 100kg/kj 20:20:0
podrljano 20.nov.
baceno/zaspremirano 25.marta 225kg/kj urea
posejano 7.apr na 21cm
prskano u split aplikaciji tarot + cambio,(nemam upisan datum) razmak od 10 dana.
1.spartano

toshiba je napisao(la):
Sa 42 ili 54 reda? Mislim jutro ili lanac kod nas 21 red, a kod vas kj 27 reda cini mi se :sta: :sta:
Tacno.Na ovim njivama gde smo komsije duz je 320m,a jutro ima 26-27 brazdi(redova),zavisi kako ko poseje.Kukuruz je bio stvarno dobar,a posle ovih cifara,kolege,jedino nam preostaje da mu cestitamo. ::svaka cast:: ::svaka cast::

Tako je,i ja odmah pretvaram u trotonke,ali sam se ja u prvom postu zajebo pa sam sabirao nosivost prikolice.

Prošle godine sam ja imao toliko na 8,9 jutari

Na 11 jutari sam imao oko 17 prikolica od 3 tone-zato meni sada ove cifre deluju nestvarno-kod nas kada imaš 2,5 trotonke to je jako dobar kukuruz a ovo je skoro duplo ali u svakom slučaju ::svaka cast::

e pa dobro...prvo si rekao 10 trotonki na 9 jutara...to je bas malo. A dve po jutru, tj oko 40 i jeste neki ok prinos u Srb....Ne racunam neke atare u Sremu, Backoj, i juznom Banatu, koji imaju jakoo povoljne uslove

Ovde kod mene kad se dobro nadjubri pionir za zetvu bude 73 metera po jutru.
Mojima je ok prinos 5 dubrava a odlican 6 dubrava na 2kj to je neka mera,e sad uvek ima njiva koje podbace a ima kad sa jutra bude 4 prikolice.

Meni vagon po hektaru dovoljan, a ako padne vise necu se buniti :ppozdrav: dobro sam prihranio i trebalo bi to biti minimum. :ppozdrav:

oldtimer je napisao(la):
KishRobert je napisao(la):
oldtimer je napisao(la):
To je extraaaaa :D
Koliko mu to dodje? Oko 9-10t/kj ::svaka cast:: ::svaka cast::
jel moguce da je toliko?
Pa 14+12+3=29t, grubo da kazemo 10 trotonki...trotonka u klipu daje oko 18-19mc zrna....to je onda na 2kj oko 18-19 tona. Takva je moja racunica. Ako gresim-ispravi me :cao:
i onda odbijes vlagu tj. svedes je na JUS i dobijes pravo stanje stvari. ( + odbijes susenje ako ga ima )

A imaš kikindske i od 4 tone,one su možda veće od dubravinih kao što je moja pobedina veća od kikindske trotonke

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh