Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Veceras cujem da dva tipa krune kukuruz i nose ga (neznam gde),za 14din/kg ali do 25%vlage.Mislim da to nije lose,s obzirom da nesto trgovina u klipu ne cveta.Nudi se 8-9din/kg.

Pa kome treba kukuruz u klipu?!?
Izvoznici,mesaone to ne kupuju.A ostali nisu neki "faktori" na trzistu.
Inace kod nas pricaju od 10-12 din/kg u klipu, ali nisam cuo da je neko prodao.

steve73 je napisao(la):
zdrqvo svima!

Danas smo počeli da krunimo kukuruze vlaga 20-22% , svi pioneerovi hibridi.Nosimo za Čantavir (Gebi) cena oko 11-12 din/kg. Kako se kreću cene kod vas!

To je jako malo.Na vlazi dobijas 7-8%.
Neki dan sam zvao Gebi za 14% placaju 17,74 din/kg, 19% 13,70 din/kg, za 18% 14,6 din.Preko 20% drasticno pada cena.
Po meni bolje sacekati koji dan da padne vlaga koji procenat.
Nisu kupci ludi.Znaju oni vec cenu unapred.Inace ne bi trazili kukuruz toliko.
Da znaju da ce za dve nedelje zbog ponude bit 13 din jus onda ne bi danas da kupe ni kilogram za ovu cenu.A Gebi otkupljuje od 0-24.Znaci pune silose, ne kupuju samo za svakodnevnu potrebu.
Po meni ne treba zuriti.
Pricaju nesto kao da je vec 1,5 milion tona prodat unapred za izvoz.Ako je to istina bice i manjka kukuruza.

x5cz1d.jpg

greska u datumu samo

Po svemu sudeci izgleda da ce se ipak ove godine kod mene puniti sve kotarke.Koliko vidim ovi sa susarama deru kozu sa ledja. :zli: :zli:

ja sam bio u Gebiju pre neki dan. sa 20-21 % vlage placaju skoro 14 din.

steve73 je napisao(la):
zdrqvo svima!

Danas smo počeli da krunimo kukuruze vlaga 20-22% , svi pioneerovi hibridi.Nosimo za Čantavir (Gebi) cena oko 11-12 din/kg. Kako se kreću cene kod vas!

Kamo srece da je prosle godine bio toliko ::novac:: :udri:
Post je spojen: [time]1285955621[/time]

nisam pogresio nemaju kukuruza pa teret susenja je na njihov racun, al neverujem da ce dugo da potraje jer narod kruni punom parom i tera im po tim cenama.
zlatko je napisao(la):
macvanin je napisao(la):
kod nas firma proteinka kupuje po 18,5din jus kvalitet, a sa 25% vlage cena je 17din, a sa 30% vlage 16,32din

negde si pogresio :nono:

Jest napisao da je greska u datumu ali koliko me secanje sluzi tablica veoma slicna lanjskoj.Gde je kukuruz racunat po 7,5-8din a cena gasa ista danasnjoj koliko se secam nije menjana u odnosu na oktobar ,ispravte me ako gresim.

i kod mene najzad pocela berba.Danas sam brao jedan pravac BC-678,a vracao AS 62.Kombinacijom ove 2 sorte na loznicku prikolicu od 5,5 tona ne moze da stane celih 9 redova duzine 360 metara.

Isto ta duzina njive(utrine,pored pruge) 7 brazdi kikindska. :D
NS 640 i AS 72.Ali..... :udri: :udri: jednoredni sempeter i IMT 539,1 spora.Ceo dan,2 jutra.
Te berace treba izbaciti.....biciklovi. :zli: :zli:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh