Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U susnijim godinama sa umerenim padavinama nije mana, mozda cak i prednost ali u kisnim se kvari vrh klipa. To naravno ako nastave ove kisurine i u septembru.

R-10 jutros, sinoćna kiša je dobrodošla njemu a i ovima starijima. Ne bi bilo zgoreg da padne opet.

sad sam se vratio iz obilaska njiva, ima u svakoj parceli oborenog kukuruza - da li od vetra?

ne bih rekao da je nesto preterano jako duvao

u pitanju su ns hibridi tisa, 7020, 5010

sa zp hibridima nisam imao tih problema..

kakvo je stanje kod vas?

Kod mene prosle godine bilo u NS Zenit i Tisa. Valjda im smeta vlaga+vetar :sta: :sta: ove godine nemam NS hibride pa ne znam :sta:

ja sam naisao na po koji s crvenim listom na vrhu.
svaki takav ima zalomljenu kitu i na prvom zglavku od kite je truo.pojela ga neka crna bubica s belim tufnama.
nema toga mnogo, ali takve bube nisam do sad vidjao.
lici na ovu, ali mislim da ima 6-7 tufnica po sebi.
miu05_08_22c.jpg

Aauuuuuuu kakva invazija crva kod nas u ataru........pa nema klipa da nije ili bocno probusen ili od vrha klipa
predusev...zito...Pionneerovi hibridi
Sve ostalo super......

Rabadzija je napisao(la):
Aauuuuuuu kakva invazija crva kod nas u ataru........pa nema klipa da nije ili bocno probusen ili od vrha klipa
predusev...zito...Pionneerovi hibridi
Sve ostalo super......

kišna godina. verovatno sovice.

Danas sam malo sa komšijom obilazio atar i kukuruz koji je u vodi baš žalosno izgleda.Njiva od 6 kj po slobodnoj proceni 30% u vodi a ostatak "kipi".

Uploaded with ImageShack.us
Na ovoj slici se vidi dokle je voda,pošto je donje lišće požutilo i niži je kukuruz.

Uploaded with ImageShack.us

F02
2evq1og.jpg

Florencija
2unugx5.jpg

24dh5dk.jpg

na slici s leva na desno : Maisadour (francuz ) prva dva klipa fao (500-600), treci je F02 (fao 600), 4 i 5 NS 640

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh