Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
2r6jsef.jpg

Evo ga moj V74 Pioneer, neko je ranije spomenuo da se slika ako ima 4 klipa.Ima on 4 klipa ali samo dva ce isterati :ppozdrav: :ppozdrav: Ovo sam danas obisao i prema svemu sto sam video :bravo: :bravo: :bravo:

Fao 500
Post je spojen: [time]1279658059[/time]

koliko kukuruz može da izdrži u vodi.
Nikao je u suvo i rastio do3-4 lista u suvo. 6 maja je prvi put potopljen i do kraja maja je bio u vodi,zatim je 10-ak dana bio u suvom i živnuo je ali posle toga je non stop u vodi nekad dubljoj nekad plićoj.

Uploaded with ImageShack.us

Znam ,ali poenta je koliko je izdržao pod vodom.To je komšijina parcela a ja imam od zadnje kiše vode u kukuruz koji je sada u ovoj fazi

Dubina vode u kukuruzu je od 5-10 cm sa ovog kraja ,negde je ni nema.Neznam kako će se odraziti na već formiran klip.

Nemam pojma,braću ga na proleće.Znam slučaj iz 1999.kad je čovek zbog vode koja u jesen nije dozvolila branje ,kukuruz brao u martu(šta je ostalo).

kiraj je napisao(la):
Nemam pojma,braću ga na proleće.Znam slučaj iz 1999.kad je čovek zbog vode koja u jesen nije dozvolila branje ,kukuruz brao u martu(šta je ostalo).
Ima jedan slican slucaj i u Debeljaci sto ja (a i Sandor) znam de je kukuruz ostavljen do marta,aprila i ovrsen posle kombajnom , e sad sta i kako je bilo neznam tacno tu nam moze pomoci Sandor(ako zna naravno... :D :ppozdrav: :ppozdrav:

Ima vise slucaja da su brali u prolece ali tako gubis jednu sezonu ili godinu, nije prolecno oranje isto sto i zimsko...

Kukuruz posejan u prolece 2004 godine sam ovrsio u JUNU 2005 godine. Nije bilo teorije da se udje ranije. Sredinom maja je jos uvek bila voda 20 cm i milion zaba je kreketalo u kukuruzu. Parcela je bila 4.75 KJ i nakon vrsenja smo rucno skupljali klipove koji su ispali, napunili smo jednu petotonku. Naravno te godine se ta parcela odmarala jer je nismo posejali. Ali smo je zato ocistili maksimalno jer smo je prkali 2x totalom.

E to vec ne valja :nono: kako vi zovete ono gljivicno oboljenje?
Post je spojen: [time]петак, 23. јул 2010. 18:05:50 MST[/time]
Kukuruz posejan u prolece 2004 godine sam ovrsio u JUNU 2005 godine. Nije bilo teorije da se udje ranije. Sredinom maja je jos uvek bila voda 20 cm i milion zaba je kreketalo u kukuruzu. Parcela je bila 4.75 KJ i nakon vrsenja smo rucno skupljali klipove koji su ispali, napunili smo jednu petotonku. Naravno te godine se ta parcela odmarala jer je nismo posejali. Ali smo je zato ocistili maksimalno jer smo je prkali 2x totalom.

Sva sreca pa je kod nas voda retka u njivama :ppozdrav: :ppozdrav:
Post je spojen: [time]субота, 24. јул 2010. 03:19:58 MST[/time]

Ima i ponegde ovakvih

Koja sorta je u pitanju? ova godina ce biti losa za hibride koji izlaze iz lisca kao AS i LUCE

Viri im vrh klipa van lisca kad sazrevaju, znaci nisu skroz u liscu do vrha. Znaci tu gde je svilena vlas klip probija napolje...

Hibrid je pionir y-54,a narod za ovu bolest kaže glavnica .Koliko sam primetio većina pionirovih i ostalih stranih hibrida "izlazi iz lišća".

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh