Imam neki "zajeban" pogledKishRobert je napisao(la):rale k'o statista iz kukuruza...ceka da ga mile pokupi sa kombajnom!kiraj je napisao(la):
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imam neki "zajeban" pogledKishRobert je napisao(la):rale k'o statista iz kukuruza...ceka da ga mile pokupi sa kombajnom!kiraj je napisao(la):
Tako je Sandi.......šandor je napisao(la):Nemojte se hvaliti kukuruzom jer će odmah da obore cenu Inaće svaka čast
UKRATKA AGROTEHNIKA:paorpaor je napisao(la):Na koliko je to sejano ?
Ovo je hibrid koji kako kazu zamenjuje P-88 i zato sam njega uzeo jer mi se P-88 pokazao a ovaj N-43 pripada FAO grupi 690..............aca74 je napisao(la):Vidjao sam slične u našem ataru, crvena svila sa 2 klipa. Dal je samo N43 takav ili ima još sličnih. Ja nisam Pioneer sejao pa iskustva nemam.
Kojoj FAO grupi pripada?
Daj dokaze...........pidikanac je napisao(la):kada sam skupljao slamu prvi put sam video kukuruz koi tera po 4 ( ČETIRI ) klipa
pidikanac je napisao(la):nisam rekao da moj kukuruz tera po četiri klipa nego da kod komšije a nisam nosio aparat na njivu ali ako misliš da lažem slikaču ga jer ja nelažem
Jeste sve je to dobro ali u slovima NAVODNJAVANJA , e onda moze 2,3,4........paorpaor je napisao(la):Vidjao sam jato,al' to nije dobro. Dva je maximalno sto treba da bude,a najbolje kad ima samo jedan. Nije bas za diku kad tera dva klipa,ali to je visa sila jer u tom trenutku kukuruz ima sve optimalne uslove za rast i razvoj,pa se malo preceni i baci 2-3 klipa. E onda kad vidi da je "precero" onda odbacuje sekundarni,tercijalni... klip,a tera samo primarni.
Pa ja mislim da da posto sam negde na TV u slusao o prinosima kukuruza Pioneer pod sistemom za navodnjavanje i naravno punom agrotehnikom da je iznosilo ok12-13 tona/ha sa 14-15% vlage , e sad mozda ce i kod nas u uslovima suvog ratarenja da bude do 10 tona ako bude kise kad treba.........Peter je napisao(la):Dali bi moglo da bude redovna tri klipa po biljci ako bi se navodnjavalo?