Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A nađe se i ovakvih kuruza.... Ovo je ogledna parcela na kojoj se ispituje dejstvo dikambe:

2873l0l.jpg

mityoo je napisao(la):
A nađe se i ovakvih kuruza.... Ovo je ogledna parcela na kojoj se ispituje dejstvo dikambe:

2873l0l.jpg
@mityoo nema sta nisi eksperimentisao sto se neprijavis u neku organizaciju 100 pronalazaka u poljoprivredi , sto posto osvajas prvo mesto,aaa.......... :haha: :haha: :haha: :ppozdrav: :ppozdrav: :bravo: :D

A bree,@mytoo,valjda nisi ostavio ovakvu njivu radi ispitivanja dejstva DIKAMBE?Pa taj kukuruz se davi...... :sta:

To su nove parcele, i tu ja ni ne očekujem neku zaradu, već ja to zovem "privođenje kulturi" Tu je prošle godine sejan suncokret, koji nije ni ovršen, jer je čičak bio duplo višlji od suncokreta! E sad bilo je kasno da se seje žito kad sam njivu dobio, i onda sam morao da sejem kukuruz! On je sad u 4-5 lista i dobio je porciju motikana, malo začinjenog basagranom, pa ćemo videti šta sve hemija može... sutra ću ići da vidim dali treba još nešto dodati jer će biti četvrti dan od prskanja...

Ako preživi nešto korova možeš kasnijie, kad kukuruz već bude velik za ostale herbicide, ići sa Callistom. Čak i ako korovi tad budu u poodmaklom uzrastu Callisto će ih srediti. Ja sam ove godine prvi put koristio Callisto i na jednoj njivi koja je uz jendek (do puta, ne jendek za odvodnjavanje) proverio dejstvo na odraslu travu (džunglu :D ), i video da deluje i na odrasli korov.

Dobar je hibrid ali nemojte je brati ispod 27 % vlage jer će sve da okruni berač ::lose:: .Najviše se prosipa od pioneerovih hibrida ako se bere , ali za krunjenje solidan hibrid.

Leka sad sam Vas provalio, da ste danas bili malo u obilascima soje , kukuruza i pšenice( koja je malo polegla iz nekih misterioznih razloga) :haha: :haha: :haha: ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast:: :D :D :D

Danas je R-10 otišo u zemlju posle skinutog ječma. Nadam se da će stići za silažu. Prvi put ga sejem, pa ćemo videti kako se ponaša. Ove godine će izgleda imati dobre uslove.

R-10 ima dobar rani porast, pa može dobro da iskoristi postojeću vlagu u zemlji.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh