Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odg: Za nove članove da se predstave

djeordje72-nemoj da te brine taj rastur-takva je godina bila i to je važilo za sve hibride-i kukuruzi koji su bili jači su se krunili-nije vam to merilo kvaliteta hibrida,mica967 ti to isto govori i u pravu je.20 i kusur godina se bavim poljoprivredom i AS se najbolje pokazao

Molio bih drage kolege da iznose svoje utiske iz licnog iskustva a ne rekla kazala ja chuo,reko mi jedan čovek i tako to, a ne video,stvarno nije ozbiljno.
Svaka chast kolegama koji napisu hibrid sa prinosom i ukratko agrotehniku pravi je uzitak chitati takav tekst na forumu.
Tako cu i ja da nastupim samo da nadjem tefter sa tacnim podacima,negde su ga deca zaturila.
Sejem oko 50 kj kukuruza 6,7 hibrida.

mile bozic je napisao(la):
Molio bih drage kolege da iznose svoje utiske iz licnog iskustva a ne rekla kazala ja chuo,reko mi jedan čovek i tako to, a ne video,stvarno nije ozbiljno.
Svaka chast kolegama koji napisu hibrid sa prinosom i ukratko agrotehniku pravi je uzitak chitati takav tekst na forumu.
Tako cu i ja da nastupim samo da nadjem tefter sa tacnim podacima,negde su ga deca zaturila.
Sejem oko 50 kj kukuruza 6,7 hibrida.
Potpisujem. @mile bozic ::svaka cast::
Ovo bi i trbao biti cilj našeg druženja na forumu. :ppozdrav:

Nemam ništa protiv predstavnika semenskih kuća na ovom forumu,samo se diskusija pretvori u priču bez početka i kraja samo se luta bez cilja i kraja ali jednu stvar potpisujem nema toliko loših hibrida koliko ima loših proizvođača.
JA svake godine nastupam sa punom agrotehnikom, setvom na vreme i nema nikakvih problema prinosi me nikad ne obilaze .
Ima tu i stranih i domacih semena postoje neke razlike ali nisu to tako drastične razlike.

Ko jos nije kupio seme, Farm Commerc ima jako dobre cene, danas sam bio u njihovoj prodavnici u Moravici.
Kermes 2884, Grecale 2308, Luce 2062, B23 2776, ZP ispod 2000(17xx-19xx),BC 2280.Ostale vec ne znam.
Ja u nasoj okolini nisam video bolje cene. :D

Slažem se sa abrom-i ja sejem bar 3 sorte,čak i na jednoj parceli ih mešam i mislim da se to dobro pokazalo jer ipak zavisimo od vremena-ali bez prave agrotehnike ništa,možeš sejati šta hoćeš :cao:

Zoran0230 je napisao(la):
Slažem se sa abrom-i ja sejem bar 3 sorte,čak i na jednoj parceli ih mešam i mislim da se to dobro pokazalo jer ipak zavisimo od vremena-ali bez prave agrotehnike ništa,možeš sejati šta hoćeš :cao:

Malo si me zbunio kad kazes da sejes tri sorte i na jednoj parceli ih mesas. DA li to znaci da uzmest tri hibrida, pomesas seme i onda sejes na jednoj parceli ili podelis parcelu na tri dela pa je posejes sa tri razlicita hibrida?

topalovic je napisao(la):
Ja stvarno nerazumem ove nase proizvodjace ali i ove uvoznike kukuruznog semena sto pakuju vrece na 25.000 semenki.To je americki standard i oni imaju meru akra to je 0.40 ari i njima odgovara doza od 25.000 semenki,kod nas je sasvim druga prica neodgovara nam ni za hektare ni ja jutre.Ovo mora da je smisljeno jer nas seljak mora da kupi uvek jednu vrecu vise i da mu ostane seme, pa vidi te koliko nas seje kukuruz koja je to cifra
moze i 3x25000 zrna za 2 katastarska jutra

Paja je napisao(la):
Ja stvarno nerazumem ove nase proizvodjace ali i ove uvoznike kukuruznog semena sto pakuju vrece na 25.000 semenki.To je americki standard i oni imaju meru akra to je 0.40 ari i njima odgovara doza od 25.000 semenki,kod nas je sasvim druga prica neodgovara nam ni za hektare ni ja jutre.Ovo mora da je smisljeno jer nas seljak mora da kupi uvek jednu vrecu vise i da mu ostane seme, pa vidi te koliko nas seje kukuruz koja je to cifra
moze i 3x25000 zrna za 2 katastarska jutra
moze,al na koji razmak?

Hajde da i ja dodam da bi najbolje bilo da svi iznosimo SOPSTVENA iskustva, a ne rekla kazala. Skidam kapu Miletu za "prekor". :bravo:
Inače, takodje se slažem da nema loših hibrida nego loših domaćina, ALI razlike naravno da postoje. Medjutim, tu je pre svega uticaj semenarskih kuća i njihovog marketinga. Npr. MIKADO, koje je jako dobar hibrid silaža-zrno, nije mi davao ništa bolje rezultate od GRECALE-a za istu proizvodnju, a ipak je DOSTA skuplji iako su u istoj kući nastali. Šta više, GRECALE mi je čini mi se za nijansu bio bolji.

:ppozdrav:

ja sam sejo i as62 i as72 prosle godine i mogu reci da je za nijasnu bolji as72 klipovi su malo kraci ali zato imaju i po 24 reda stabljika malo niza nisam imao poleganje ni kod jednog sve u semu dobar hibrid ::svaka cast::
Ja sam sejao AS72 prosle godine i sa 60ari sam imao 7300kg u klipu ali malo je vise bilo budjavog da li zbog onolikih kisa... Sejacu ga i ove godine pa cemo videti.

ivanm je napisao(la):
Hajde da i ja dodam da bi najbolje bilo da svi iznosimo SOPSTVENA iskustva, a ne rekla kazala. Skidam kapu Miletu za "prekor". :bravo:
Inače, takodje se slažem da nema loših hibrida nego loših domaćina, ALI razlike naravno da postoje. Medjutim, tu je pre svega uticaj semenarskih kuća i njihovog marketinga. Npr. MIKADO, koje je jako dobar hibrid silaža-zrno, nije mi davao ništa bolje rezultate od GRECALE-a za istu proizvodnju, a ipak je DOSTA skuplji iako su u istoj kući nastali. Šta više, GRECALE mi je čini mi se za nijansu bio bolji.
Grecale je odlican hibrid samo tesko prolazi pored kermesa po pitanju reklame.
To ti je ono kad ljudi zbog izgleda klipa ili neznam ni ja zbog chega prihvate jedno onda ono drugo nema nikakvu prodju.
KWS je GRECALE prodavao sa Gauchom iz uvoza ispod svake cene ali nista, ljudi jednostavno ne odustaju od starih navika (kermes).To je bilo 2007 ja sam probao Grecale i bio je odlichan oko 6000t/kj malo je jacha vlaga bila ali ko bere u klipu za njega je odlichan.
Ista stvar je i sa drugim sem.kucama.

:ppozdrav:

Ja sam se ove godine odlučio isključivo za Pionirova semena.Uzeo sam F02 i F38 pošto ja sve krunim i predajem u silos na čuvanje.

Danas uzeo seme: ZP 505, 666 i 684, NS 5043, KWS 3381 i MIKADO, AS 62 i 72, AGS 500, Pioneer F38 i V74.

pozdrav, ja c u sijati pionir B23. H24 i M34 i nesto od as hibrida neznam kakav je as 41

Danas stiglo nesto semena :cao: F02, i K67.... Sutra cekam Ns 6030, F38, F73, i As 72 (62), i Furadan,i za 10ak dana startujemo s setvom ::novac::

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh