Kukuruz 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Širina trake mi je 30 cm i učinak herbicida je fenomenalan i još nešto stavljam samo 40 % herbicida ! ( npr. ako od neštog treba 1 l po ha za celu površinu onda stavim 0,23 l u kj )

oldtimer je napisao(la):
Hm, to je odprilike 7kj, kao Todor.
@Todor
Kolika je sirina tvoje trake, i da li si zadovoljan ucinkom?
_________________________________________________Post je spojen: [time]1242319630[/time]_________________________________________________
Da je cela povrsina, to bi bilo oko 125 l/kj.
Koliko inace trosis vode kada prskas celu povrsinu?
sa prskalicom od 440l uradim 3 kj a sa učinkom sam zadovoljan jeste da je sporije ali je ušteda u špeciji

vidio sam jučer taj kukuruz kad sam išao na branu. svaka čast :ppozdrav:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

jel neko zna sta se dešava s kukuruzom to je moja njiva
1zv682u.jpg

A da nemas slucajno diabroticu ( kukuruznu zlaticu )?

Ona kada napadne kukuruz tacno tako izgleda kao tvoj na slici.

F02 sejan 09.04.

ypa4p.jpg

Evo jednog ekperimenta koji sam radio. Ova parcela nije uopste orana. Neposredno pre setve je uradjena neorana povrsina dva puta setvospremacem. Kao sto se vidi ima dosta biljnih ostataka od prosle godine ali to nimalo nije smetalo kukuruzu da nikne kako treba.

fm5j0w.jpg

Ja se stalno mislim da radim tanjiranje u prolece i setva ali posto imam vremena ipak uzorem ,. Samo sam jedne godine radio bez oranja zato sto je bilo dosta vode u zimu i kasno prolece, i nije bilo nikakve razlike u prinosu suncokreta na toj parceli i onim koje su orane.

Potanjirati dva puta u jesen umesto oranja i to je to. U jesen sam potanjirao pola parcele, a drugu polovinu sam izorao. Apsolutno nikakve razlike u prinosu nije bilo. Eksperimentisem vec nekoliko godina sa redukovanom obradom, i od sledece godine planiram da uvedem u redovnu proizvodnju. Hocu da uzmem jedan cizel i da uradim sa njim i posle eventualno da potanjiram jos jednom i to je to. U prolece nema zatvaranja brazde jer je sve ravno. Jednom se predje setvospremacem i moze da se seje. Vlaga se mnogo manje gubi ( sto je najbitnije u ova susna vremena ).

@Slavonac: Opcije: Rad sa herbicidima po visokim temperaturama, žičnjak ili treće zlatica. traba pogledati korijen kakav je pa ćeš znat jesu li žičnjak ili zlatica radili štete.

A da nemas slucajno diabroticu ( kukuruznu zlaticu )?
-------------------------------------------------------------------------------------------
nebi trebalo biti na toj njivi kukuruz nije bio 2 godine, jedino zbog susjeda on ima već petu godinu zaredom
@bećarino
prskao sam pred sam mrak oko pola osam, a sjeme je PAJDAŠ- i trebao bi biti tretira.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh