Kukuruz 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pioneer F02 ( FAO 600 ) sejan 9 aprila, gustina setve 20.4 cm

r05wu9.jpg

vx2f4h.jpg

Auuu cici pa kod tebe je lepo pokisao kad se stvorila pokorica.... Kod nas suvo ko barut! Lep kukuruz.....Nego nisam mogao ranije da sejem, ispalili me za seme soje pa mi je sejalica stajala pod supom vise od nedelju dana na 50cm.... a vremenski sam mogao da posejem oko 10-12 aprila :udri: :udri: :udri:

Taj kukuruz je u susednom selu gde radim isto dosta zemlje, i tamo je palo neverovatno mnogo kise. Jos uvek na nizim delovima ima pomalo vode u brazdi i blata po kukuruzu. Ali u mom ataru je palo malo kise tako da imamo veliki problem sa nicanjem soje. Ima gde je niklo samo 10-20 %.

Jako pametno. :D
Svaka čast.
Ovaj moj ugovarač za repu to obavezno koristi, bez obzira kako je zemlja pripremljena, ali naravno, samo da u redu ne bude biljnih ostataka.

Danas sam počeo prskanje kukuruza , doza 3 dcl Callisto + folijarno đubrivo ( fertileader axis 2,5 l i fertiactil starter 2,5 l ) ova bomba ide na 6 jutara u trake :D
2m26zd1.jpg

_________________________________________________Post je spojen: [time]1241813613[/time]_________________________________________________
2epprip.jpg

Šandore ajd ako ti nije teško napiši pra riječi o prskalici. Kod nas gotovo nitko tako neradi. Samo sam jednom vidio kultivator sa takvim diznama u radu. Zanima me koje i kakve dizne si stavio, na kolko bara radiš, kolko škropiva-vode trošiš po kj ili ha, kolko brzo ideš u radu i kako rješavaš sirak iz rizoma između redova (taj dio neprskaš, jel)?

Komšija, godinama koristim isključivo Kemiru.
Vrlo lako se otopi u vodi a dejstvo na kukuruz je primetno jako brzo.

@Šandore
I mene interesuje isto što i Bećarinu.

@ branko, @ Becarina
evo mogu i ja da vam odgovorim posto isto to radim sto i sandor, kod mene su stavljene vrtlozne dizne 0.2 mm, pritisak postavim na 1 bar a vozim traktor na 1400 obrtaja II brzinom, trosimi negde od80-90 L na 1 KJ, tako da sa 440 L oprskam 5-6 Kj (zavisi malo kako ustelujes pritisak i dali je duz kraca ili duza kolko se okrece jer ako je kraca duz vise puta imas da iskljucujes pa dok iskljucis ode malo vise vode). Sto se tice izmedju redova to se ne prska to ide spartanjem, a jako zakorovljene njive po meni nemozes ni raditi sa sistemom za redove. Pa sta sam zaboravio pitajte

Imam obične dizne ( kao na onim ručnim prskalicama ) Troši 70 l vode na KJ vozim otprilike 13 km/h a pritisak je 5 bari .

i ja već nekoliko god idem samo redno i sa prskalicom radim 7kj bez problema ,pa vi sad izračunajte koja je ušteda u špeciji

Hm, to je odprilike 7kj, kao Todor.
@Todor
Kolika je sirina tvoje trake, i da li si zadovoljan ucinkom?
_________________________________________________Post je spojen: [time]1242319630[/time]_________________________________________________
Da je cela povrsina, to bi bilo oko 125 l/kj.
Koliko inace trosis vode kada prskas celu povrsinu?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh