Kukuruz 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
nasledio sam jedno katastarsko jutro zemlje pre pet dana.nemozete ni zamisliti koliko ima divljeg sirka. (prethodni gazda je bio moj deda i nije je radio pet godina).
obavezno hocu da sejem kukuruz.
molim savete kako da je tretiram herbicidima, i naravno kojim i u kakvoj meri .
unapred zahvalan.:)

Kako stoji njiva? Jel posejana vec ili je samo spremno za setvu? Jesuli korovi vec nikli?

Ako ima puno sirka, po meni je bolje da tu sejes suncokret nego kukuruz

kole je napisao(la):
nasledio sam jedno katastarsko jutro zemlje pre pet dana.nemozete ni zamisliti koliko ima divljeg sirka. (prethodni gazda je bio moj deda i nije je radio pet godina).
obavezno hocu da sejem kukuruz.
molim savete kako da je tretiram herbicidima, i naravno kojim i u kakvoj meri .
unapred zahvalan.:)
Total,pauza,oranje,spremanje,sejanje[raniji hibrid].

po meni mozda i bez setve ove godine ako bas ima puno sirka oranje,drljanje,total,pa stajnjak ako imas,oranje,drljanje, itd.... ja sam isto tako prosao i posejao suncokret pa prvo uradio inkorporaciju, pa ga zatim prskao 2 puta Panterom i na kraju nista nisam mogao tolko je bilo sirka da je bilo strasno nisam mogao da spasem suncokret i nastupio je bum efekat, pa stajnjak, oranje,setvospremac, pa map 100kg, oranje, setvospremac, setva psenice prosle godine 4 t na to kj, sad sam posejao kukuruz za sad bez travke

Pa da mozda bi bilo najpametnije da odustanes od setve kukuruza nego da zemlju lepo uzores i podrljas pa kad izadje sirak 20-30cm opicis 5 litara totala/ha pa ako se obnovi opet total a ujesen ces videti dali ces morati ponovo da ores ili samo da tanjiras pa da sejes psenicu!

Nedavno sam se učlanio i do sada sam samo čitao vaša iskustva, pa evo reših i ja da napišem svoje iskustvo. Prošle godine sam sejao ns 6010 i rekao sebi nikad više domaće. Kolega je sejao KWS (kermes) i B08. Sa 100 kg mešanog u jesen i 100 kg ureje pod spremač imao je oko 6.5 t po jutru, a kermes je bio od 22 - 24 reda, tako da sam i ja ove godine posejao kermes i B08.Sejao sam ga 02.04. i već tera peti list.U ponedeljak sam prskao protiv širokolisne trave sa esteronom u količini od 1 l/h.i prehrana preko lista sa Salvolom 1 lit. po jutru. Za 5-6 dana prskaću protiv uskolisne sa Eqvipom 1.2 lit. po jutru i prihraniti ponovo sa Salvolom 1 lit. po jutru.
Slažem se sa komentarima da strano seme ima bolju klijavost od domaćeg.Za sada toliko pozdrav svima.

Kod nas je suvo da bog sacuva. Moj je nikao dobro, sejan u prvoj nedelji aprila, samo ZP 684 zajebava. Seme je ove godine izuzetno loseg kvalitita. Neki tera klicu dole :sta:, neki istero klicu i umesto da izadje napolje on se uvija u zemlji(a sitno i meko iznad njega :sta:)... Kisu nismo videli 2 meseca...

Pioneer B23 slikan u utorak sejan 21.04

Slika385.jpg

juce ospartana 4 jutra za probu, solidno ide sto me najvise zbunilo cak i neke vlage ima u zemlji, otkud bog zna danas se zalecemo na 10 jutara.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh